Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fazer leipoo työttömistä uusia työntekijöitä

Talous
 
Erkki Laine
Leipää leivotaan Fazerin Kluuvikadun kahvilassa.
Leipää leivotaan Fazerin Kluuvikadun kahvilassa. Kuva: Erkki Laine

Fakta

 Fazer etsii 125 vaikeasti työllistyvää henkilöä työllistymisohjelmaansa.

 Työllistämisohjelmaan voi hakea TE-toimiston kautta.

 Koulutettavat oppivat makeistehtaalla, kahvilassa, ravintoloissa tai suurtalouskeittiössä tarvittavia taitoja.

 Koulutukseen kuuluu lähiopetusta ja työssäoppimista.

Työllistymisohjelmia järjestävät yleensä TE-keskukset ja kunnat, mutta tämän vuoden syksyllä Fazer ja Helsingin Diakonissalaitos alkavat kouluttaa vaikeasti työllistyviä henkilöitä Fazerin työntekijöiksi.

Makeiskonserni valitsee koulutukseen 125 henkilöä.

Työllistymisohjelmaan voivat hakeutua pitkäaikaistyöttömät, nuoret työttömät, jo pidempään maassa olleet työttömät maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijoina Suomeen tulleet maahanmuuttajat. Lisäksi koulutus on suunnattu henkilöille, joiden toimintakyky on alentunut. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi henkilöitä, joilla on kehitysvamma tai liikuntarajoite.

Koulutuksen aikana koulutettavat saavat tukea valtiolta.

”Valitsimme nämä ryhmät, koska halusimme tarjota mahdollisuuden mahdollisimman monelle ryhmälle. Mielestämme nämä ovat ne ryhmät, joiden on kaikista vaikeinta työllistyä tällä hetkellä”, kertoo Fazerin toimitusjohtaja Christoph Vitzthum.

Toimitusjohtajan puhelinhaastattelua seurasi kaiuttimesta Fazerin viestintä- ja brändijohtaja Ulrika Romantschuk.

Kouluttamalla työttömiä Fazer myös saa työvoimaa.

Koulutettavia voi nähdä yrityksen kahviloissa, leipomoissa tai ruokaloissa jo syyskuussa, jolloin ensimmäinen koulutusryhmä aloittaa.

Fazer sijoittaa vaikeasti työllistyvien kouluttamiseen noin puoli miljoonaa euroa. Ely-keskukset maksavat 70 prosenttia projektin hinnasta.

Helsingin Diakonissalaitos on vastuussa koulutuksista, jotka toteutetaan Fazerin toimipisteissä. Vaikeasti työllistyviä koulutetaan työntekijöiksi ruokala- ja ravintolatyöhön, kahviloihin, leipomoihin ja makeistehtaaseen.

Vitzthumin mukaan Fazerin tavoite on työllistää 70 prosenttia koulutetuista henkilöistä vakituisiin työsuhteisiin koulutuksen päättymisen jälkeen.

”En tiedä onko tavoite realistinen. 70 prosenttia on erittäin korkea luku, kun vertaa mihin tahansa työllisyysohjelmaan, mutta haluamme saada mahdollisimman monen pysyvästi töihin”, Vitzthum sanoo.

Ne koulutettavat, jotka eivät saa koulutusjakson päätteeksi vakituista työpaikkaa makeiskonsernilta, voivat osallistua työvalmennukseen Helsingin Diakonissalaitoksella.

Vitzthum on varautunut siihen, että turvapaikanhakijoina Suomeen tulleiden kouluttamisesta tulee kommentteja.

Fazer on kansainvälinen yritys. Se toimii kahdeksassa maassa ja työllistää lukuisien maiden kansalaisia Euroopassa ja Venäjällä. Siksi toimitusjohtajan mukaan onkin ilmeistä, että Fazer pitää monimuotoisuutta vahvuutena.

”Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää, uhkailua, häirintää tai loukkauksia. On fakta, että maahanmuuttajat ovat osa suomalaista yhteiskuntaa.”

Vitzthumin mukaan suomalaisten pitää päästä siitä käsityksestä, että työn määrä on vakio. Hän viittaa sillä ajatukseen siitä, että työelämään pääsevä maahanmuuttaja veisi työpaikan suomalaiselta.

”Kun Suomeen tulee uusia kuluttajia ja uutta työvoimaa, se on pitkällä tähtäimellä hyvä asia.”

Millainen merkitys työllistämisohjelmalla on Fazerin brändille?

”Jos työllisyysohjelmalla on positiivinen vaikutus brändiimme, se on hieno asia, muttei suinkaan päällimmäinen tavoite”, Vitzthum vastaa.

Toimitusjohtajan mukaan Fazerin omissa selvityksissä on ilmennyt, että Suomessa arvostetaan suomalaista työtä.

”Suomalaisen työn tukeminen ehkä myös heijastuu brändiimme.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat