Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhat asunnot käyvät kaupaksi viime vuotta paremmin

Vanhoja asuntoja myytiin alkuvuoden aikana lähes 3,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Talous
 
Trond H. Trosdahl
Vanhat asunnot kävivät hyvin kaupaksi kesäkuussa.
Vanhat asunnot kävivät hyvin kaupaksi kesäkuussa. Kuva: Trond H. Trosdahl

Vanhat asunnot kävivät hyvin kaupaksi kesäkuussa. Koko alkuvuosi oli viime vuoden vastaavaa ajankohtaa on parempi. Asiasta kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL tiedotteessaan.

Tammi–kesäkuussa vanhoja asuntoja myytiin melkein 3,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kerrostalokauppaa käytiin 2,7 prosenttia, rivitalokauppaa lähes viisi prosenttia ja omakotitalokauppaa noin 2,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

Vuoden 2016 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana käytettyjä kerrostaloasuntoja välitettiin lähes 15 200, rivitaloasuntoja noin 7 450 ja omakotitaloja yli 6 300 kappaletta.

Pelkästään tämän vuoden kesäkuussa vanhoja kerrostaloasuntoja välitettiin lähes viisi prosenttia enemmän kuin vuoden 2015 kesäkuussa. Vastaavasti vanhat rivitaloasunnot kävivät melkein seitsemän prosenttia paremmin kaupaksi kuin vuotta aiemmin, ja omakotitaloja myytiin yli kuusi prosenttia viime vuoden kesäkuuta enemmän.

KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila arvioi tiedotteessa, että kuluttajien luottamuksen vahvistuminen alkuvuonna on näkynyt loppukevään ja alkukesän asuntojen kaupassa muiden kuin uudiskohteiden osalta. Malilan mukaan uusien asuntojen kauppa käy vielä paremmin kuin vanhojen kauppa, mutta uusien asuntojen osuus kaikista asuntokaupoista on selvästi pienempi.

Vanhat kerrostaloasunnot myytiin KVKL:n mukaan koko maassa kesäkuussa 2016 keskimäärin 68 päivässä. Vanhojen rivitaloasuntojen myyntiin kului keskimäärin 85 päivää, ja omakotitalot löysivät uuden omistajan keskimäärin 112 päivässä.

Helsingissä vanhat kerrostaloyksiöt kävivät kaupaksi keskimäärin 43 päivässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat