Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomeen putkijunaa kaavaillut Hyperloop vastatuulessa – ex-johtajat haastoivat oikeuteen

Hyperloopin neljä entistä johtajaa sanoo tulleensa erotetuksi tai pakotetuksi jättämään yhtiön esittämänsä arvostelun jälkeen.

Talous
 
STEVE MARCUS / Reuters
Hyperloop-putkia esiteltiin Las Vegasissa Yhdysvalloissa toukokuussa. Yhtiö on suunnitellut putkijunayhteyttä myös Suomeen.
Hyperloop-putkia esiteltiin Las Vegasissa Yhdysvalloissa toukokuussa. Yhtiö on suunnitellut putkijunayhteyttä myös Suomeen. Kuva: STEVE MARCUS / Reuters

Huippunopeaa putkijunaa muun muassa Helsingin ja Tukholman välille kaavaillut Hyperloop One -yhtiö on ajautumassa oikeusriitoihin, joissa yhtiön johtajat syyttelevät toinen toisiaan. Asiasta uutisoivat Financial Times ja Wired.

Hyperloop Onea vastaan nostetuissa kanteissa yhtiön neljä entistä johtajaa sanoo tulleensa erotetuksi tai pakotetuksi jättämään yhtiön sen jälkeen, kun he olivat arvostelleet ylimmän johdon ja sijoittajien toimintaa. Kanteet on nostettu Los Angelesin oikeusistuimessa.

Hyperloop Onen entinen teknologiajohtaja Brogan BamBrogan syyttää kollegoidensa Knut Sauerin, David Pendergastin ja William Mulhollandin kanssa Hyperloop Onen johtoa autokraattisuudesta ja korruptoituneisuudesta. He väittävät yhtiön johdon suosineen sukulaisiaan palkkauksissa ja toimeksiannoissa.

Yhtiön johdon väitetään syyllistyneen myös rahojen tuhlaamiseen. Ulkopuolisen viestintäasiantuntijan palkkiota väitetään korotetun huomattavasti. Asiantuntijalla ja rahoitusyhtiön johtajalla väitetään olleen samaan aikaan myös suhde.

Väärinkäytöksistä syytetään Hyperloop Onen johtajia Shervin Pishevaria, Afshin Pishevaria, Joseph Lonsdalea ja Rob Lloydia.

Kanteet eivät ole moniltakaan osin kevyttä luettavaa. Hyperloop Onen toisen perustajan Shervin Pishevarin väitetään esimerkiksi jättäneen toisen perustajan BamBroganin pöydälle hirttosilmukan uhkauksena sen jälkeen, kun BamBrogan ja muut työntekijät olivat valittaneet yhtiön resurssien väärinkäytöstä. BamBrogan sanoi irtisanoutuneensa, kun häntä oli uhattu fyysisellä väkivallalla ja aseman alentamisella.

Hyperloop One on vastannut syytteiden tuleen. Yhtiön asianajaja kutsui syytöksiä ”onnettomiksi ja harhaluuloisiksi” ja syytti kanteen nostaneita BamBrogania ja muita entisiä työntekijöitä ”epäonnistuneesta vallankaappausyrityksestä”. Yhtiö viestitti myös laativansa syytöksiin ”pikaisen ja tehokkaan vastineen”.

Hyperloop Onen perustajien oikeustaistelu voi olla paha takaisku yhtiön valtavia rahasummia vaativille joukkoliikennetavoitteille, joihin tarvitaan sijoittajienkin luottamusta. Hyperloop Onen toimitusjohtaja Rob Lloyd on arvioinut, että kaksisuuntainen putkijunarata maksaisi noin 14,5 miljoonaa euroa kilometriltä.

Hyperloop One arvioi, että jo Helsingin ja Tukholman välille kaavaillun yhteyden rakentaminen maksaisi noin 19 miljardia euroa. Hinnasta vajaa puolet olisi Turusta Tukholmaan kaivettavan tunnelin kustannuksia.

Yhtiö esitteli hankettaan Helsingin ja Tukholman välisestä putkijunaradasta Helsingissä heinäkuun alussa. Hyperloop Onen kehitteillä olevalla matkustusteknologialla ihmiset ja rahti kulkisivat tyhjiöputken sisällä kapseleissa jopa 1 200 kilometrin tuntinopeudella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat