Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluttajahinnat nousivat hieman kesäkuussa

Inflaatio oli kesäkuussa 0,4 prosenttia.

Talous
 
Harry Kuurio
Kuluttajahinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa muun muassa ajoneuvoveron kallistumisen takia.
Kuluttajahinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa muun muassa ajoneuvoveron kallistumisen takia. Kuva: Harry Kuurio

Rahan ostovoimaa kuvaava inflaatio oli kesäkuussa 0,4 prosenttia, kun se toukokuussa oli 0,3 prosenttia. Asiasta kertoo Tilastokeskus.

Kuluttajahinnat nousivat Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa ajoneuvoveron, sairaalamaksun, korvattavien reseptilääkkeiden ja hammaslääkäripalkkioiden kallistumisen takia verrattaessa viime vuoteen.

Eniten laskivat viime vuoteen verrattuna polttonesteiden ja asuntolainan keskikoron kuluttajahinnat. Toukokuusta kesäkuuhun kuluttajahinnoissa ei tapahtunut muutosta.

Tilastokeskus on kerännyt indeksiä varten noin 48 000 hintatietoa lähes 500 hyödykkeestä noin 2 700 liikkeestä kuukauden puolivälissä. Tämän lisäksi keskitetysti kerätään noin 1 000 hintatietoa.

Euroalueen inflaatio oli yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin ennakkotietojen mukaan kesäkuussa 0,1 prosenttia. Toukokuussa se oli 0,1 prosenttia miinuksella. Suomen vastaavalla tavalla laskettu inflaatio oli kesäkuussa 0,3 prosenttia.

Yhdenmukaistetussa kuluttajahintaindeksissä ei huomioida omistusasumista, rahapelejä, kulutus- ja muiden luottojen korkoja, omakotitalon palovakuutusta eikä ajoneuvoveroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat