Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen talous kasvoikin viime vuonna vain 0,2 prosenttia

Tilastokeskuksen tarkistetut luvut pudottivat kasvulukua aiemmin kerrotusta 0,5 prosentista. Kansantalouden kasvu oli yksityisen kulutuksen ja yksityisten investointien varassa.

Talous
 
Helsingin Sanomat
Mika Ranta / HS
Laivan lastausta ja purkua Vuosaaren satamassa.
Laivan lastausta ja purkua Vuosaaren satamassa. Kuva: Mika Ranta / HS

Suomen talouskasvu oli viime vuonna vielä aiemmin kerrottua heikompaa. Tilastokeskuksen torstaina julkistamien tarkistettujen lukujen mukaan bruttokansantuotteen kasvu jäi viime vuonna 0,2 prosenttiin, kun vielä maaliskuun ennakkotiedoissa talouden kerrottiin kasvaneen 0,5 prosenttia.

Kansantalouden kehitys pysyi kuitenkin niukasti plussan puolella, kun kolmena aiempana vuotena Suomen talous supistui eli oli taantumassa.

Suomen koko bruttokansantuote eli tavaroiden ja palvelun tuotannossa aikaansaatu arvonlisäys oli viime vuonna 209 miljardia euroa.

Talouden kasvu oli ennen kaikkea yksityisen kulutuksen ja yksityisten investointien varassa. Yksityinen kulutus kasvoi 1,5 prosenttia. Yksityiset investoinnit, erityisesti kone- ja laiteinvestoinnit kasvoivat myös huomattavasti koko taloutta nopeammin eli 2,2 prosenttia.

Julkinen kulutus kasvoi vain 0,4 prosenttia ja julkiset investoinnit supistuivat noin viisi prosenttia.

Suomen vienti supistui volyymiltaan 0,2 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat