Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentoyhtiö Norwegian kaksinkertaisti tuloksensa ja tilasi uusia lentokoneita

Lentokoneet lensivät huhti–kesäkuussa entistä täydempinä

Talous
 
Airbus
Havainnekuva Norwegianin tilaamasta Airbus A321 Long Range -matkustajakoneesta.
Havainnekuva Norwegianin tilaamasta Airbus A321 Long Range -matkustajakoneesta. Kuva: Airbus

Halpalentoyhtiö Norwegian kaksinkertaisti tuloksensa huhti–kesäkuussa. Yhtiön tulos ennen veroja oli 930 miljoonaa Norjan kruunua, eli noin 99,6 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 456 miljoonaa kruunua, eli 48,8 miljoonaa euroa.

Yhtiön käyttöaste oli 88 prosenttia, mikä on kolme prosenttiyksikköä enemmän kuin edeltävän vuoden vastaavana aikana. Suurempi käyttöaste tarkoittaa sitä, että lentokoneissa on vähemmän tyhjiä paikkoja. Käyttöaste on kasvanut kahdessa vuodessa kahdeksan prosenttiyksikköä.

Huhti–kesäkuun aikana halpalentoyhtiön matkustajamäärä oli 7,7 miljoonaa, ja kasvua oli näin 11 prosenttia. Matkustajamäärät kasvoivat eniten Tukholman Arlandan, Lontoon Gatwickin ja Espanjan lentokentillä.

Yhtiön liikevaihto oli huhti–kesäkuussa 6,6 miljardia kruunua, mikä on 13 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän.

Norwegian kertoi myös, että sen tytäryhtiö Arctic Aviation Assets on sopinut 30 uuden Airbus A321 Long Range -lentokoneen tilauksesta. Kone tulee markkinoille vuonna 2019, jolloin Norwegian saa kahdeksan ensimmäistä konetta ja pääsee aloittamaan niillä lennot.

Norwegian tilasi vuonna 2012 sata kappaletta Airbus A320neo -koneita. Tytäryhtiö on sopinut Airbusin kanssa, että tilauksen sadasta koneesta 30 muutetaan nyt tehdyllä sopimuksella uudempaan ja suurempaan lentokoneeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat