Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanoman tulosparannus yllätti sijoittajat

Sanoma kertoi torstaina kannattavuutensa parantuneen.

Talous
 

Mediayhtiö Sanoma kertoi torstaina kannattavuutensa parantuneen selvästi aiemmin arvioitua enemmän.

Ilmoitus oli suuri yllätys sijoittajille. Sanoman osake vahvistui torstaina yli 21 prosenttia keskiviikon päätösnoteerauksesta.

Finanssiryhmä OP:n analyytikko Kimmo Stenvall pitää nousua hyvin suurena.

”En odottanut aivan näin suurta reaktiota, sillä markkinaodotukset olivat valmiiksi alkuperäistä ohjausta korkeammalla.”

Stenvall selittää osakkeen voimakasta kallistumista sillä, että markkinat ovat ottaneet positiivisen tulosvaroituksen vastaan ilolla pitkän vaikean kauden jälkeen.

”Sanoma on ollut pitkään vaikeuksissa, ja nyt näyttää siltä, että koko vuosi menee selvästi aiempaa paremmin. Suomen mainosmarkkinat ovat elpyneet aallonpohjasta, mikä nostaa tunnelmia kaikkien mediayhtiöiden osalta.”

Hänen mukaansa myös uuden toimitusjohtajan Susan Duinhovenin otteet näyttävät vakuuttavilta ja tukevat osaltaan sijoittajien luottamusta Sanomaan.

Sanoma ennakoi operatiivisen liikevoittoprosenttinsa olevan tänä vuonna noin yhdeksän, kun vielä helmikuussa sen odotettiin olevan yli seitsemän. Helmikuun ilmoitus yllätti myös sijoittajat.

Sanoma arvioi liikevaihdon kehityksen olevan viime vuotta parempaa, jos huomioon ei oteta rakennemuutosta eli lähinnä liiketoimintojen kauppoja. Vuonna 2015 Sanoman rakennemuutoksilla oikaistu liikevaihto supistui 3,4 prosenttia.

Tulosparannus johtuu Sanoman mukaan ennen kaikkea Suomen-liiketoimintojen kannattavuuden paranemisesta.

”Työtä suunnan kääntämiseksi on tehty koko talon henkilökunnan voimin jo pidempään. Takana on työ, joka ei liity pelkkään kustannusten laskemiseen vaan myös asiakastyön ja tuotteiden kehittämiseen”, sanoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta.

Sanoma on muun media-alan tavoin taistellut vähenevien mainostulojen kierteessä. Vielä vuosi sitten tilanne oli synkkä.

Viestinnän keskusliiton väliaikaisen toimitusjohtajan Jukka Holmbergin mielestä on positiivista, että ennusteita pystytään parantamaan.

”Tämä on hyvä merkki, mutta ei voi vielä sanoa, että nousu olisi koko alalla alkanut. Pohjakosketus on ehkä saavutettu”, Holmberg sanoo.

Hän uskoo media-alan tilanteen paranevan, mutta siihen vaikuttavat yleinen talouskehitys ja usko tulevaisuuteen.

Sanoma julkaisee huhti–kesäkuun osavuosikatsauksen 27. heinäkuuta.

Helsingin Sanomat on osa Sanomaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat