Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ravitsemustuotteita myyvä Herbalife vapautui pyramidihuijaussyytteistä

Yhdysvaltain kauppakomission mukaan yhtiön tulee kuitenkin muuttaa liiketoiminnallista tapaansa nykyisestä.

Talous
 
Sofia Kuisma
Robert Galbraith / Reuters
Herbalifen jälleenmyyjät myyvät painonhallinta-, hyvinvointi- ja urheiluravitsemustuotteita.
Herbalifen jälleenmyyjät myyvät painonhallinta-, hyvinvointi- ja urheiluravitsemustuotteita. Kuva: Robert Galbraith / Reuters

Yhdysvaltalainen ravitsemustuotteiden verkkomarkkinointiyhtiö Herbalife vapautettiin pyramidihuijaussyytteistä Yhdysvaltain kauppakomission päätöksellä, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Herbalifen täytyy kuitenkin maksaa 200 miljoonaa dollaria sovittaakseen valitukset, joita se on saanut tuotteista saadusta mahdollisesta myyntituotosta, kertoo Yhdysvaltain kauppakomissio. Suurin osa rahoista menee Herbalifen jälleenmyyjille, jotka ostivat suuren määrän tuotteita ja menettivät siinä rahaa.

Yhdysvaltain kauppakomission mukaan yhtiön tulee myös muuttaa liiketoiminnallista tapaansa nykyisestä.

Herbalifen osakekurssi vahvistui 20 prosenttia kauppakomission ratkaisun jälkeen.

Yhtiö on ollut yhdysvaltalaissijoittajien Carl Icahnin ja Bill Ackmanin kamppailun keskipisteessä viime vuodet. Yhdysvaltain kauppakomissio käynnisti tutkimuksen vuonna 2014, kun Ackman syytti yhtiötä pyramidihuijauksesta.

Herbalifella on paljon jälleenmyyjiä, jotka myyvät painonhallinta-, hyvinvointi- ja urheiluravitsemustuotteita. Myyntitapa on herättänyt kritiikkiä, sillä jotkut saavat enemmän rahaa uusien jälleenmyyjien rekrytoimisesta kuin itse tuotteiden myynnistä.

Yhdysvaltain kauppakomissio syytti Herbalifea siitä, että se on huijannut jälleenmyyjiä uskomaan, että he voivat tehdä merkittävää tuottoa tuomalla yrityksen tuotteita markkinoille. Yli puolet myyjistä tienasi vuonna 2014 Yhdysvaltain kauppakomission mukaan keskimäärin alle 300 dollaria kuussa, mikä on ristiriidassa markkinointilupausten kanssa. Niiden mukaan myyjät tienaisivat tuhansia dollareita kuukaudessa.

Kauppakomissio syytti yhtiötä myös siitä, että Herbalife palkitsi jälleenmyyjiä toisten jälleenmyyjien rekrytoimisesta tavalla, joka ei liittynyt oikean vähittäismyynnin kysyntään.

Ratkaisussa Herbalifea on vaadittu muuttamaan liiketoiminnallista tapaansa niin, että se palkitsee todellista vähittäismyyntiä.

”Herbalifen pitää alkaa harjoittaa toimintaansa laillisin perustein, ja antaa oikeudenmukaista tietoa siitä, kuinka paljon rahaa yrityksen jäsenet todennäköisesti tekevät”, sanoi Yhdysvaltain komission puheenjohtaja Edith Ramirez.

Herbalife sanoi tiedotteessa, että sen mukaan monet kauppakomission syytökset olivat virheellisiä. Yritys painotti, että se suostuu ehtoihin, ”jotka eivät muuta Herbalifen liiketoiminnan mallia suoramyyntiyhtiönä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat