Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SoftBank tekee jättisijoituksen Britanniaan ostamalla teknologiayhtiö ARM:n 24,3 miljardilla punnalla

Brittiläinen ARM tunnetaan siitä, että se kehittää mikrosiruja Applen ja Samsungin puhelimiin. SoftBankin jätti-investointi tulee vain vajaa kuukausi brexit-äänestystuloksen jälkeen.

Talous
 
HS–Reuters
Yuya Shino / Reuters
Japanilainen teleoperaattori SoftBank tunnetaan muun muassa suomalaisen Supercellin aiempana enemmistöomistajana.
Japanilainen teleoperaattori SoftBank tunnetaan muun muassa suomalaisen Supercellin aiempana enemmistöomistajana. Kuva: Yuya Shino / Reuters

Japanilainen teleoperaattori SoftBank ostaa brittiläisen suoritinkehittäjä ARM Holdingsin 24,3 miljardilla punnalla eli noin 29,1 miljardilla eurolla, ARM kertoi tiedotteessa maanantaina.

Kaupasta olivat kertoneet aiemmin kansainväliset viestimet nimettömien lähteiden antamien tietojen perusteella. ARM:n osakkeen hinta nousi 43 prosenttia, kun kaupankäynti alkoi Lontoon pörssissä.

ARM:ää on kutsuttu Britannian teknologiateollisuuden kruununjalokiveksi. Yhtiö kehittää mikrosiru- ja grafiikkatekniikkaa muun muassa Samsungin ja Applen älypuhelimiin.

SoftBank aikoo säilyttää ARM:n liiketoimimallin, nykyisen johdon ja sijaintipaikan Britanniassa entisellään, ARM tiedotteessa sanottiin.

Lisäksi SoftBank aikoo kasvattaa ARM:n työntekijämäärän Britanniassa kaksinkertaiseksi viiden seuraavan vuoden aikana.

SoftBankin päätös ostaa ARM tulee vain vajaa kuukausi sen jälkeen kun kansanäänestys Britannian jäsenyydestä Euroopan unionissa päättyi EU-eron eli brexitin kannattajien voittoon.

Brexit on herättänyt keskustelua siitä, kuinka houkuttelevana sijoituskohteena Britannia säilyy Euroopan ulkopuolisille yhtiöille.

Britannian uusi valtiovarainministeri Philip Hammond julkaisi tiedotteen, jossa hän kertoi olevansa tyytyväinen ARM:n siirtymisestä uuteen omistukseen.

”Tämä 24 miljardin punnan investointi on suurin, mitä Aasiasta on koskaan tehty Britanniaan”, Hammond sanoi tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Suomessa SoftBank tunnetaan siitä, että se oli mobiilipeliyhtiö Supercellin suurin omistaja.

Kesäkuussa SoftBank ilmoitti kuitenkin myyvänsä 72,2 prosentin omistuksensa Supercellissä noin 6,5 miljardilla eurolla kiinalaiselle Tencentille.

Oikaisu, 18.7. klo 10.50: Korjattu ARM Holdingsin määritelmää. Yhtiö kehittää mikrosiruja, mutta se ei valmista niitä. Päivitetty uutista ARM tiedotteen tiedoilla ja kommenteilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat