Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postin tulos painui miljoonatappiolle – kirjeitä ja sanomalehtiä toimitetaan yhä vähemmän

Posti Group -konsernin tilikauden tulos oli huhti–kesäkuussa 3,1 miljoonaa euroa tappiolla. Vuosi sitten tilikauden tulos oli 17,0 miljoona euroa voitollinen.

Talous
 
Benjamin Suomela HS
Verkkokaupan kasvu on lisännyt Suomen Postin kuljettamien pakettien määrää.
Verkkokaupan kasvu on lisännyt Suomen Postin kuljettamien pakettien määrää. Kuva: Benjamin Suomela HS

Posti- ja logistiikkapalveluita tarjoavan Posti Group -konsernin tilikauden tulos kutistui tappiolliseksi vuoden toisella neljänneksellä.

Yhtiön myynti supistui sekä kotimaan postipalveluissa että paketti- ja logistiikkapalveluissa, ja yhtiön tulosta heikensi sen toimittamien osoitteellisten kirjeiden ja sanomalehtien toimitusmäärien pieneneminen.

Postin tilikauden tulos oli huhti-kesäkuussa tappiollinen 3,1 miljoonaa euroa. Viime vuoden vastaavan ajankohdan tilikauden tulos oli voitollinen 17,0 miljoonaa euroa.

Tosin Postin viime vuoden huhti-kesäkuun tulosta paransi merkittävä myyntivoitto kiinteistökaupasta.

Yhtiön huhti-kesäkuun liikevaihto oli 385,9 miljoonaa euroa. Liikevaihto supistui 5,0 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, jolloin se oli 406,3 miljoonaa euroa.

”Postin alkuvuosi sujui tyydyttävästi vaikeassa markkinatilanteessa”, toimitusjohtaja Heikki Malinen sanoi tiedotteessa.

Malisen mukaan Posti yrittää hillitä toimitusmäärien vähentymisestä johtuvaa jakelun yksikkökustannusten kasvua tarjoamalla perinteisten jakelupalveluiden rinnalla joustavasti muita palveluita.

Viime vuosina Posti on myös vähentänyt työpaikkoja. Yhtiöllä oli kesäkuun lopussa 20 838 työntekijää. Vuosi sitten työntekijöitä oli kesäkuun lopussa 22 691.

Oikaisu 18.7. klo 12.55: Korjattu Postin virallinen nimi oikeaan muotoon Posti Group -konserni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat