Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älä säästä väärässä kohdassa

Talous
 
Anni Lassila

Rasti ruutuun, matkavakuutus otettu, homma selvä. Harva uhraa vakuutukselle kovin monta ajatusta, ainakaan jos ei olla lähdössä pitkälle reppureissulle tai erityisen eksoottiseen matkakohteeseen.

Kannattaisi kuitenkin uhrata. Tärkein on matkustajavakuutus, joka korvaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat. Ilman sitä matkaaja on todella pulassa, jos terveys pettää tai joutuu onnettomuuteen.

Kaikki vakuutukset eivät ole yhtä hyviä. Ei myöskään pidä olla sinisilmäinen. Jos jokin asia on vakuutusehdoissa suljettu pois, se todella tarkoittaa, että sitä ei korvata. Ei, vaikka se tarkoittaisi matkustajan jäämistä kokonaan vaille hoitoa.

Ehdot myös muuttuvat. Esimerkiksi OP on heikentänyt hiljattain vakuutuksen ehtoja. Ennen lapset ja raskauskomplikaatio kuuluivat perusmatkavakuutukseen. Nykyään lapsille pitää ostaa oma vakuutus ja raskautta varten lisäturva.

Mikään vakuutus ei korvaa olemassa olevien sairauksien pahenemisesta johtuvaa pitkäaikaista hoitoa ulkomailla. Vaikeita kroonisia sairauksia sairastavan kannattaa siksi pohtia vakavasti, matkustaako eksoottisiin matkakohteisiin.

Jos vanha vaiva pahenee, vakuutukset korvaavat parhaimmillaankin vain ensiapuluonteisen hoidon. Kotiin jatkohoitoon pitää hankkiutua omin avuin.

Vakuutusehtoja ja niiden tulkintaa on muovannut Rahoitus- ja vakuutusneuvonta Finen suojissa toimiva vakuutuslautakunta, joka käsittelee vakuutuksiin liittyviä valituksia. Siksi useimpien vakuutusyhtiöiden ehdot muistuttavat keskeisiltä osin toisiaan.

Suomessa myydään myös vakuutuksia, jotka eivät kuulu Finen ja vakuutuslautakunnan piiriin. HS:n vertailemista vakuutuksista Finnmatkojen vakuutuskumppani Allianz on sellainen. Jos korvausten kanssa tulee ongelmia, Allianzin ratkaisuista ei siis voi valittaa vakuutuslautakuntaan.

Matkavakuutus maksaa yleensä muutaman kympin. Valinnassa ei kannata olla pihi, sillä säästäminen väärässä kohdassa voi käydä jopa kohtalokkaaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat