Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SoftBank tekee ison sijoituksen Britanniaan

Brittiläinen ARM tunnetaan siitä, että se kehittää mikrosiruja Applen ja Samsungin puhelimiin. SoftBankin jätti-investointi tulee vain vajaa kuukausi brexit-äänestystuloksen jälkeen.

Talous
 
HS–Reuters

Japanilainen teleoperaattori SoftBank ostaa brittiläisen puolijohdeyhtiön ARM Holdingsin 24,3 miljardilla punnalla eli noin 29,1 miljardilla eurolla, ARM kertoi tiedotteessa maanantaina.

ARM:n osakkeen hinta nousi 41 prosenttia maanantain aikana Lontoon pörssissä.

Yhtiötä on kutsuttu Britannian teknologiateollisuuden kruununjalokiveksi. Yhtiö kehittää mikrosiru- ja grafiikkatekniikkaa muun muassa Samsungin ja Applen älypuhelimiin.

SoftBank aikoo säilyttää ARM:n liiketoimintamallin ja pääkonttorin sijaintipaikan Britanniassa entisellään, ARM:n tiedotteessa sanottiin.

Yhtiö myös kaksinkertaistaa ARM:n työntekijämäärän Britanniassa.

SoftBankin päätös ostaa ARM tulee vain vajaa kuukausi sen jälkeen kun kansanäänestys Britannian jäsenyydestä EU:ssa päättyi EU-eron eli brexitin kannattajien voittoon.

Brexit on herättänyt keskustelua siitä, kuinka houkuttelevana sijoituskohteena Britannia säilyy Euroopan ulkopuolisille yhtiöille.

Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond kertoi ilahtuneensa ARM:n siirtymisestä uuteen omistukseen.

”Tämä 24 miljardin punnan investointi on suurin Aasiasta Britanniaan tehty sijoitus”, Hammond sanoi tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Suomessa SoftBank tunnetaan siitä, että se oli peliyhtiö Supercellin suurin omistaja. Kesäkuussa SoftBank ilmoitti kuitenkin myyvänsä 72,2 prosentin omistuksensa Supercellissä noin 6,5 miljardilla eurolla kiinalaiselle Tencentille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat