Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ericssonin osake joutui vuoristoradalle odotuksia huonomman tuloksen jälkeen

Telelaitevalmistajan huhti-kesäkuun nettotulos supistui 24 prosenttia viime vuodesta. Tulos heikkeni, koska operaattorit olivat haluttomia ostamaan uusia verkkoja.

Talous
 
Stig-Ake Jonsson / Reuters
Ruotsalainen verkkolaitevalmistaja Ericsson kilpailee suomalaisen Nokian kanssa maailman suurimman verkkolaiteyhtiön asemasta.
Ruotsalainen verkkolaitevalmistaja Ericsson kilpailee suomalaisen Nokian kanssa maailman suurimman verkkolaiteyhtiön asemasta. Kuva: Stig-Ake Jonsson / Reuters

Ruotsalaisen telelaitevalmistaja Ericssonin osakkeen hinta laski ja nousi tiistaina kuin vuoristoradalla sen jälkeen kun yhtiö julkisti odotukset alittaneen huhti-kesäkuun tuloksen.

Kun kaupankäynti Ericssonin osakkeella alkoi tiistaina Tukholman pörssissä, osakkeen hinta laski neljä prosenttia.

Mutta pudotus kääntyi heti liki viiden prosentin suuruiseksi nousuksi ennen kuin osakkeen hinta painui taas miinukselle. Tiistaina osakkeen päätösnoteeraus oli X,X prosenttia alempana kuin maanantain päätösnoteeraus.

Swedbankin analyytikko Mathias Lundbergin mukaan isot hinnanmuutokset saattoivat johtua siitä, että Ericssonin osaketta maanantaina lyhyeksi myyneet sijoittajat ostivat osakkeita, mikä nosti niiden hinta hetkellisesti.

Joka tapauksessa osakkeen päätöskurssin päätyminen miinukselle oli perusteltua, koska Ericssonin antama kuva loppuvuoden näkymistä oli heikko, Lundberg sanoi Helsingin Sanomille.

Ericssonin myyntiä ja kannattavuutta heikensi toisella vuosineljänneksellä teleoperaattorien haluttomuus ostaa uusia nopeita mobiiliverkkoja, yhtiön toimitusjohtaja Hans Vestberg sanoi tiedotustilaisuudessa Tukholmassa.

Heikkoja markkinoita ovat varsinkin Brasilia, Venäjä ja Lähi-idän maat, joissa öljyn halpeneminen on leikannut talouskasvua, Vestberg sanoi.

Kehittyvien markkinoiden heikkous jatkuu vuoden toisella puoliskolla, Vestberg varoitti. Toisaalta hän lisäsi, että hänen arvionsa mukaan Ericsson ei nyt menetä markkinaosuuksiaan kilpailijoilleen.

Vestbergin mukaan Ericssonin on pakko parantaa ”epätyydyttävää” kannattavuuttaan. Sen vuoksi Ericsson aloittaa uudet kululeikkaukset vuoden 2014 lopussa aloitettujen kululeikkausten lisäksi, Vestberg totesi.

Kannattavuuden parantamiseksi Ericsson supistaa muun muassa tuotekehityskulujaan.

Ericsson tavoittelee sitä, että vuositasolla sen liiketoiminnan kulut ovat 53 miljardia Ruotsin kruunua eli 5,6 miljardia euroa vuoden 2017 loppuun mennessä.

Säästötavoite kaksinkertaistuu Ericssonin aiemmasta tavoitteesta, ja sitä voi verrata vuoden 2014 liiketoiminnan kuluihin, jotka olivat 63 miljardia kruunua eli 6,7 miljardia euroa.

Ericssonin huhti-kesäkuun nettotulos oli 1,59 miljardia kruunua eli 170 miljoonaa euroa.

Nettotulos alitti analyytikkoennusteen mediaanin, joka oli 2,06 miljardia kruunua eli 220 miljoonaa euroa uutistoimisto Reutersin tekemässä kyselyssä. Mediaani tarkoittaa suuruusjärjestyksessä keskimmäistä lukua.

Viime vuoden toiseen neljännekseen verrattuna Ericssonin nettotulos pieneni 24 prosenttia. Vuonna 2015 toisen neljänneksen nettotulos oli 2,09 miljardia Ruotsin kruunua eli 220 miljoonaa euroa

Ericssonin toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 54,11 miljardia kruunua eli 5,7 miljardia euroa.

Liikevaihto supistui 11 prosenttia viime vuoden huhti-kesäkuun 60,67 miljardin kruunun eli 6,4 miljardin euron liikevaihdosta.

Toisen neljänneksen liikevaihto alitti niukasti analyytikkoennusteiden mediaanin, joka oli 54,85 miljardia Ruotsin kruunua eli 5,8 miljardia euroa.

Ericssonin suurimmat kilpailijat televerkkojen markkinoilla ovat kiinalainen Huawei ja suomalainen Nokia.

Nokia julkistaa huhti-kesäkuun tuloksensa elokuun 4. päivä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat