Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koneelta jälleen loistotulos – paransi koko vuoden tulosennustetta

Talous
 
Kari Pullinen
Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth.
Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth. Kuva: Kari Pullinen

Hissiyhtiö Kone jatkoi vahvaa tulostahtia myös huhti–kesäkuussa. Koneen liikevoitto kasvoi 349 miljoonaan euroon eli seitsemän prosenttia viime vuoden toisesta vuosineljänneksestä. Myös kannattavuus eli liikevoiton suhde liikevaihtoon parani edelleen 15,3 prosenttiin.

Liikevaihto oli 2 273 miljoonaa euroa eli vajaat kolme prosenttia viime vuotta enemmän. Koneen tiedotteen mukaan liikevaihdon kasvun hidastumisesta suuri osa johtui valuuttakursseista. Vertailukelpoisin valuuttakurssein liikevaihto olisi kasvanut kaksinkertaista vauhtia.

Kone arvioi, että koko vuoden liikevoitto muodostuu hieman aiempaa arviota suuremmaksi ja on 1 250–1 330 miljoonaa euroa.

Koneen tilauskannan kasvu on hiipunut tänä vuonna Kiinan talouskasvun hidastumisen vuoksi. Sekä vuoden ensimmäisellä että tiistaina raportoidulla toisella neljänneksellä uusien tilausten määrä supistui selvästi viime vuodesta. Huhti–kesäkuussa yhtiö sai uusia tilauksia 2 068 miljoonan euron arvosta. Se oli vajaat kuusi prosenttia viime vuoden vastaavaa aikaa vähemmän, vertailukelpoisin valuuttakurssein pudotus olisi ollut pienempi.

Toimitusjohtaja Henrik Ehrnroothin mukaan tilaukset kasvoivat kaikilla muilla markkinoilla paitsi Kiinassa.

”Vahva kehityksemme ja liikevaihdon kannattava kasvu jatkuivat vuoden toisella neljänneksellä. Tilaukset kasvoivat kaikilla maantieteellisillä alueilla lukuun ottamatta Kiinaa, jossa tilaukset laskivat merkittävästi”, Ehrnrooth sanoi tiedotteessa.

Ehrnrooth on tyytyväinen siihen, että hissiremonttien ja huoltosopimusten kauppa on käynyt hyvin. Hintakilpailu uusien hissien markkinoilla on tiukkaa erityisesti Kiinassa.

”Tämä luo meille hyvän lähtökohdan jatkaa työtämme palveluliiketoimintojen kasvun kiihdyttämiseksi. Tiukasti kilpailluilla uusien laitteiden markkinoilla olemme keskittyneet parhaisiin kasvumahdollisuuksiin”, hän sanoi.

Koneen osakekurssi oli heti tulosjulkistuksen jälkeen noin kahden prosentin nousussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat