Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppalehti: Apteekkiala vapautetaan kilpailulle jollain aikavälillä, sanoo kokoomuksen Vartiainen

Kansanedustaja Juhana Vartiaisen mukaan apteekkiala vapautetaan kilpailulle tällä tai seuraavalla eduskunnan vaalikaudella, Kauppalehti kertoo.

Talous
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Reseptivapaita lääkkeitä myytiin apteekissa Vantaalla vuonna 2009.
Reseptivapaita lääkkeitä myytiin apteekissa Vantaalla vuonna 2009. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Apteekkiala vapautetaan kilpailulle Suomessa ”ilman muuta jollain aikavälillä”, sanoo kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen Kauppalehden haastattelussa.

Suomessa apteekkiliiketoiminta on luvanvaraista. Luvan myöntää tarveharkinnan perusteella Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen (Fimea).

Toimilupajärjestelmä merkitsee sitä, että apteekkiala on käytännössä ollut suljettu kilpailulta. Tämä on järjestelmän arvostelijoiden mukaan johtanut siihen, että apteekkarit saavat ansiotonta taloudellista hyötyä.

Apteekkialan kilpailulle vapauttamisen hyödyistä ovat kirjoittaneet muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijat sekä ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) johtaman kolmen puolueen hallituksen tavoitteena on ollut lisätä kilpailua eri toimialoilla Suomen kokonaistuotannon kasvun jouduttamiseksi.

Apteekkialan vapauttaminen kilpailulle olisi luontevaa jatkoa hallituksen politiikalle, Vartiainen sanoo Kauppalehdelle.

”Tämä tehtäneen tällä tai seuraavalla vaalikaudella, kun politiikan suunta on onneksi vapaampia markkinoita kohti”, Vartiainen sanoi Kauppalehdelle.

Vartiaisen mukaan suomalaiset saisivat lisää hyvinvointia edullisempien lääkepalveluiden avulla, jos apteekkiala avattaisiin kilpailulle. ”Saisimme halvempia lääkkeitä. Tämä ei edellytä kovin vaativaa pohdintaa”, hän sanoi.

Keskustelua apteekkialan sääntelystä on herätellyt viime aikoina vihreiden kansanedustaja Antero Vartia. Apteekkareiden etuja valvova Apteekkariliitto on torjunut Vartian ajatukset.

Vartiaisen mukaan kaikki kokoomuksen kansanedustajat eivät ole vielä muodostaneet mielipidettä asiasta.

”Oli yksi keskustelu, jossa tuli kummaltakin puolelta näkemyksiä esille. Ei tuollaisessa keskustelussa kaikki sano mitään, eivätkä kaikki ole edes asiaa systemaattisesti ajatelleet”, Vartiainen sanoi Kauppalehdelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat