Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Kodin tavarataivas ja joka pojan ensimmäinen seksilehti” – katso Anttilan kuvastoja vuosien varrelta

Anttila muistetaan katalogeistaan. Ne olivat aikoinaan ”kodin tavarataivas ja joka pojan ensimmäinen seksilehti”, kuten toimittaja Ritva-Liisa Snellman muisteli kolumnissaan vuonna 1997.

Talous
 
Helsingin Sanomat

Anttila muistetaan katalogeistaan. Ne olivat aikoinaan ”kodin tavarataivas ja joka pojan ensimmäinen seksilehti”, kuten toimittaja Ritva-Liisa Snellman muisteli kolumnissaan vuonna 1997.

Tuolloin katalogin suuruuden päivät olivat Snellmanin mukaan mukaan jo ohi.

Näin Snellman kirjoitti kolumnissaan:

”Ohi ovat Anttilan postimyyntiluettelon suuruuden ajat. Vielä 30 vuotta sitten se oli kodin tavarataivas ja joka pojan ensimmäinen seksilehti, jonka alusvaatesivuja tiirailtiin monessa pirtissä tosi tarkkaan.

Nyt kuvasto tuntuu kumman valjulta. 134-sivuinen syysluettelo on persoonaton perusluettelo, johon ei jää koukkuun niin kuin Ellosin tai H & M:n uusiin katalogeihin.

Syyskuvastossa kaupitellaan tavaraa, jota saa vain postimyynnistä, mutta se ei riehaannuta selailijaa. Mitään ei tee mieli, ja sehän ei voi olla kuvaston tarkoitus.

Anttila tuhraa tuotteensa ilmeettömiin kuviin. Vaatteet roikkuvat mallien yllä, ribbipuserot, sanakirjat ja froteepyyhkeet on pinottu niin, ettei yksikään tuote nouse kasasta herkullisena esiin. Studiokuvat näyttävät latteilta, mutta syvyys puuttuu ulkona kuvatuistakin.

Syy on osin syksyn muotivärienkin, sillä mutaa ja mustaa on vaikea saada kuvissa esiin niin, että yksityiskohdat erottuisivat. Ruotsalainen kilpailija H & M on hoitanut sen valaistuksella. Jos mustan hameen muotiargumenttina ovat harmaat raidat, kuvissa niitä korostetaan valokiilalla.

Valtaosa Anttilankin tuotteista on vaatteita, mutta mukana on myös astioita ja kodin pikkutavaroita. Joukossa on aina muutama humpuukituote, jota ei kaupasta ostaisi - ei osaisi edes etsiä.

Syksyn luettelossa se on ehdottomasti kosteudenpoistaja: Syyskoti kuntoon! Kosteudenpoistaja poistaa ilmasta liiallisen kosteuden luontoystävällisesti ja tehokkaasti. 59,00. Täyttötiili 39 markkaa.

Ilmeisesti homekeskustelun hedelmänä syntynyt tuote on niin uusi, että siitä ei ole edes valokuvaa. Piirroksessa ihmevehje näyttää kaakelilaatan korkuiselta muovilaatikolta. Toimintaperiaatteen kuvaukseksi riittää ilmasta laatikon sisään piirretty nuoli, joka osoittaa kosteuden kulkusuunnan.

Anttilan ansioita on, että se ei lässytä lukijalleen. Tuoteselosteet ovat kohtuullisen mittaisia, yhdyssanat suurimmaksi osaksi oikein kirjoitettuja ja kieli kunnollista. Liiat huutomerkitkin hukkuvat onneksi sivuille.

Vanhanaikaiseen intoiluun syyskuvaston tekijät syyllistyvät vain siivousvälineitä esitellessään. Mikrokuituisen lattialiinan teho ei kasva lukijan tajunnassa yhtään, vaikka kuvaan on lisätty hohtavia tähtiä kuvaamaan uutta säihkyvää puhtautta. Kaakelisaumojen putsari vaikuttaa tähtineen suorastaan epäilyttävältä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat