Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordea jatkoi tasaista miljardin euron tulostahtia – korkokatteen lasku taittui

Konsernijohtaja Casper von Koskull uskoo korkokatteen laskun taittuneen. Nordean liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi huhti–kesäkuussa seitsemän prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta.

Talous
 
Helsingin Sanomat

Nordea jatkoi tämän vuoden toisella neljänneksellä tasaista noin miljardin euron tulostahtiaan. Pohjoismaiden suurimman pankin liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli huhti–kesäkuussa 1 072 miljoonaa euroa, mikä oli seitsemän prosenttia viime vuoden vastaavaa aikaa enemmän.

Peruspankkitoiminnan kannattavuudesta kertova korkokate pieneni edelleen kahdeksan prosenttia viime vuodesta 1 172 miljoonaan euroon. Jo selvästi miinukselle painuneet korot ovat rasittaneet Nordean korkokatetta erityisesti Ruotsissa ja Tanskassa.

Konsernijohtaja Casper von Koskull uskoo kuitenkin korkokatteen laskun nyt taittuneen. Nordea on pystynyt nostamaan viitekoron päälle lisättäviä marginaaleja niin vähittäis- kuin yritysasiakkaille.

Toisella neljänneksellä korko- eli rahoituskate olikin jo hitusen tammi–maaliskuuta suurempi.

”Rahoituskatteeseen kohdistuneet marginaalipaineet ovat alkaneet tasoittua ja uskomme, että käänne tapahtuu vuoden 2016 jälkipuoliskosta lähtien. Kulut kehittyivät suunnitelmien mukaisesti ja luottojen laatu on pysynyt vakaana”, von Koskull sanoo pankin tiedotteessa.

Nordean palkkiotuotot pienenivät viime vuoden vastaavaan kauteen verrattuna. Luottotappiot kasvoivat huhti–kesäkuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 127 miljoonaan euroon. Taso on yhä matala.

Suomessa Nordean korkokate laski kymmenen prosenttia viime vuoden huhti–kesäkuusta 168 miljoonaan euroon. Myös liikevoitto heikkeni kymmenen prosenttia 125 miljonaan euroon.

Asuntolainoja pankki myönsi prosentin viime vuoden vastaavaa aikaa enemmän.

Suomen pitkä hitaan talouskasvun kausi ei tunnu näkyvän ainakaan kovin ankarasti Nordean yritysasiakkaiden tilassa. Pankki kirjasi Suomessa toisella neljänneksellä luottotappioita vaivaiset kahdeksan miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat