Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perhe tilasi sohvan ja voi menettää Anttilan konkurssissa lähes 2 000 euroa – ”Ei käynyt mielessäkään, että näin voisi käydä”

Itäsuomalainen perhe osti Anttilan verkkokaupasta kulmadivaanin. Verkkokaupassa ennen yhtiön konkurssia tehdyt ostokset jäävät toimittamatta.

Talous
 

”Tuli uskomattoman pettynyt olo.”

Niin kuvailee tuntemuksiaan Kaisa Haanpää. Itä-Suomessa Kontiolahdella asuva Haanpäiden perhe oli tilannut Anttilan verkkokaupasta uuden sohvan.

Kaisa Haanpään kotialbumi
Kaisa Haanpää
Kaisa Haanpää

Kaisa Haanpää maksoi noin 1 700 euron huonekalun verkkopankissa tilauksen yhteydessä. Nyt hän ei tiedä, mitä perheen sohvaan käyttämille rahoille tapahtuu, koska Anttila jätti konkurssihakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen tiistaina.

Jos konkurssipesällä on velkoja enemmän kuin varallisuutta, on mahdollista, että varat eivät riitä kaikille velkojille. Siksi voi käydä niin, että Haanpää ja muut asiakkaat jäävät ilman rahojenpalautusta.

Verkkokaupassa ennen yhtiön konkurssia tehdyt ostokset jäävät joka tapauksessa toimittamatta.

”En usko, että saamme rahoja. Tietysti taistelen sen eteen, koska ei tässä voi enempää menettää”, opettajana työskentelevä Haanpää sanoo.

Haanpäiden perhe oli suunnitellut sohvahankintaansa pitkään.

He päättivät tilata kulmadivaanin Anttilan verkkokaupasta, koska olivat asioineet siellä aiemminkin.

”Tuotteiden kanssa ei ole ollut ongelmia. Ne on myös toimitettu nopeasti”, Kaisa Haanpää sanoo.

Perhe tilasi sohvan puolitoista viikkoa sitten, kun Anttila tarjosi verkkokaupassaan sen hinnasta 40 prosentin alennuksen.

”Usein tietyt sohvat on rajattu pois alennuskupongeistakin, mutta nyt tarjous oli houkutteleva. Siihen sitten ihminen meni, kun halusi tarttua tilaisuuteen”, Haanpää kuvailee.

Haanpään mukaan hän ei miettinyt hetkeäkään, etteikö huonekaluhankintaa kannattaisi maksaa verkkopankissa tilauksen yhteydessä.

”Itselläni on ollut sillä tavalla lapsellisen sinisilmäinen ajattelutapa, että haluan maksaa ostokseni heti enkä osta luotolla. Tietysti sekin vaikutti, että olen pitänyt Anttilaa isona ja luotettavana yrityksenä.”

Haanpää arvelee, että vastaisuudessa hän toimii toisin. Hän aikoo maksaa aiempaa useammin verkkokaupoissa luottokortilla.

Mikäli Haanpää olisi tehnyt niin myös tällä kertaa, hän voisi hakea hyvitystä korttiyhtiöltä.

”En ole vihainen, vaan vain pettynyt. Tämä on sen verran iso rahallinen menetys. Ei käynyt mielessäkään, että näin voisi käydä.”

Uuden sohvan Haanpäät aikovat hankkia vasta joskus myöhemmin.

”Se ei varmastikaan ole tämän vuoden eikä vielä ensi vuodenkaan hankintoja. Pitää nyt katsoa, milloin voisimme sen ostaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat