Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anttilan perustajan tytär: ”Historiaa ja vahvuuksia ei osattu hyödyntää”

Talous
 
Riitta Tervo vaihtoi liike-elämän kasvatustieteisiin jo nuorena.
Riitta Tervo vaihtoi liike-elämän kasvatustieteisiin jo nuorena.

Anttilan tarina alkoi 1950-luvulla, kun Kalle Anttila perusti Amerikassa saamansa idean pohjalta Suomessa postimyyntiyritys postitusliike Solpan. Asiakkaat halusivat tuolloin kuitenkin yhä hankkia tavaransa itse, joten seuraavaksi tulivat tavaratalot.

”Se oli perheyritykselle melkoista kasvun aikaa. Ensimmäiset muistoni ovat Tennispalatsin tavaratalosta. Olin siellä 13-vuotiaasta lähtien kassalla töissä, ja aina oli jonot”, sanoo Kalle Anttilan tytär Riitta Tervo.

Perheyritys myytiin Keskolle jo 20 vuotta sitten, mutta konkurssi tuntuu yhä pahalta.

”Ehkä vielä kurjempi uutinen oli se, kun Kesko viime vuonna luovutti ja myi Anttilan kansainväliselle sijoitusyhtiölle. On sääli, ettei Kesko osannut uudessa tilanteessa hyödyntää Anttilan vahvuuksia. Nythän halpaketjut menestyvät, ja Tokmanni listautui pörssiinkin. Anttilassa olisi ollut potentiaalia jo historiansa kautta”, Tervo sanoo.

Kalle Anttilan menestysideaan kuului nimittäin postimyynnin ohella olennaisesti juuri halvat hinnat. Hintakilpailu oli 1960-luvun Suomessa kuitenkin niin uutta, että kilpailijat yrittivät saada Anttilaa jopa vastuuseen hintojen polkemisesta, Tervo kertoo.

Oikaisu 21. heinäkuuta kello 13.40: Kalle Anttilan perustma Postitusliike Solpa ei ollut Suomen ensimmäinen postimyyntiyritys, toisin kuin jutussa aiemmin todettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat