Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagen yllätti liikevoitollaan

Talous
 
HS–Reuters
Suzanne Plunkett / Reuters
Päästömittauksissa huijaaminen on horjuttanut Volkswagenin mainetta ja taloutta.
Päästömittauksissa huijaaminen on horjuttanut Volkswagenin mainetta ja taloutta. Kuva: Suzanne Plunkett / Reuters

Frankfurt

Autoja valmistaja Volkswagen ilmoitti keskiviikkona ennakkotietona, että yhtiö liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä on selvästi markkinoiden odotuksia suurempi. Yhtiön mukaan tammi–kesäkuun liikevoitto on 7,5 miljardia euroa.

Odotuksia parempi liikevoitto johtuu yhtiön mukaan kustannusten karsimisesta ja autojen myynnin lisääntymisestä Euroopassa.

Analyytiikot odottivat alkuvuoden liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä olevan 6,5 miljardia euroa. Analyytikkojen mukaan keskiviikon ennakkotieto oli merkki siitä, että yhtiö on menossa oikeaan suuntaan.

Yhtiön osake arvo vahvistui yli keskiviikkona yli kolme prosenttia.

Volkswagen ilmoitti ennakkotiedossaan myös varaavansa dieselautojen päästömittausten huijaamisesta aiheutuviin lakiasiainkuluihin 2,2 miljardia euroa lisää.

Yhtiö on jo aikaisemmin varannut 18 miljardia euroa päästömittausten huijaamisesta aiheutuviin mahdollisiin vahingonkorvauksiin ja asianajokuluihin pääasiassa Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen liittovaltio ilmoitti tiistaina nostavansa yksityisoikeudellisen kantteen Volkswagenin johtajia vastaan. Yhdysvallat katsoo, että yhtiö on yrittänyt peiteillä todisteita päästömittausten huijaamisesta.

Syksyllä 2015 yhtiö selvisi, että Volkswagen on asentanut dieselautoihinsa ohjelmiston, joka päätösmittauksessa pienentää moottorin päästöjä ja myrkyllisiä kaasuja.

Pian huijauksen paljastumisen jälkeen yhtiön toimitusjohtaja Martin Winterkon joutui eroamaan, koska yhtiö joutui ennenkokemattomaan syöksykierteeseen.

Nykyinen toimitusjohtaja Matthias Müller on joutunut tekemään kaikkensa palauttaakseen kuluttajien ja sijoituksen luottamuksen yhtiöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat