Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metson tulos heikkeni odotuksia vähemmän – osakekurssi ponnahti hyvään nousuun

Koska markkinoilla ei näy tänä vuonna kohenemista, yhtiö aikoo jatkaa kustannustehokkuutensa parantamista.

Talous
 

Konepajakonserni Metson toinen vuosineljännes sujui heikkenevissä merkeissä viime vuoden vastaavaan aikaan verraten.

Markkinaodotuksiin nähden tulos kuitenkin yllätti myönteisesti. Tulos oli yleisiä odotuksia parempi, mikä siivitti Metson osakekurssin heti Helsingin pörssin avauduttua yli seitsemän prosentin nousuun.

Myöhemmin päivällä suunta kääntyi ja iltapäivällä noin kello 16:n aikaan nousua oli runsaat kaksi prosenttia.

Muun muassa isoja kaivoslaitteita ja venttiileitä raskaalle teollisuudelle tekevän Metson avainluvut olivat kauttaaltaan miinuksella viime vuoden toisesta neljänneksestä.

Saadut tilaukset vähenivät kahdeksan prosenttia 761 miljoonaan euroon, liikevaihto heikkeni 11 prosenttia 671 miljoonaan, ja tulos ennen veroja, rahoituskuluja ja poistoja heikkeni 18 prosenttia 77 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Matti Kähkönen arvioi katsauksessa, että Metson toimintaympäristö pysyy koko vuoden hieman heikompana kuin viime vuonna.

Kaivoslaitteiden kysynnän arvioidaan pysyvän heikkona, mutta alan palveluiden kysyntä on tyydyttävää. Kivenmurskauslaitteiden ja palveluiden kysyntä säilyy tyydyttävänä. Venttiilien kysynnän arvioidaan olevan tyydyttävää ja alan huoltopalveluiden hyvää.

Konsernin tilaukset laskivat viime vuodesta. Toimitusjohtajan mukaan tämä oli seurausta kaivosteollisuuden palvelumarkkinoiden ja Pohjois-Amerikan öljy- ja kaasuteollisuuden venttiilimarkkinoiden aktiviteetin heikkenemisestä, joka alkoi jo viime vuonna.

Koska markkinoilla ei näy tänä vuonna kohenemista, yhtiö aikoo jatkaa kustannustehokkuutensa parantamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat