Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Talotekniikkakonserni Caverionin tulos romahti tappiolle – projektit pettivät etenkin Ruotsissa

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa aiotaan vähentää jopa 700 työntekijää.

Talous
 

Talotekniikan konsernin Caverionin tulos heikkeni tappiolliseksi vuoden toisella neljänneksellä.

Huono tulos oli odotettuakin heikompi, vaikka yhtiö antoi negatiivisen tulosvaroituksen keväällä. Tällöin yhtiön osakekurssi romahti yli kolmanneksen. Nyt kurssi heikkeni Helsingin pörssissä aamupäivällä runsaat kolme prosenttia.

Caverion kuului ennen osana rakennusyhtiö YIT:hen, mutta se irrotettiin itsenäiseksi yhtiöksi kolme vuotta sitten.

Yhtiö toimii Pohjoismaissa, Saksassa ja Itävallassa teollisuuden ja julkisen sektorin rakennusten kokonaishoitajana ja uusprojekteissa taloteknisten ratkaisujen toimittajana. Henkilöstöä sillä on yli 17 000.

Caverionin liikevaihto heikkeni huhti–kesäkuussa viime vuoden vastaavasta ajasta 638 miljoonasta euroista 615 miljoonaan. Liikevoitto putosi 15 miljoonan euron voitosta 14 miljoonaa tappiolle.

Caverionin tulosongelmien laajuus alkoi näkyä selvästi tämän vuoden alussa, jolloin kaksi vuotta toimitusjohtajana ollut ruotsalainen Fredrik Strand sai potkut. Hallituksen puheenjohtaja Ari Lehtoranta sanoi tällöin, ettei Strand ollut onnistunut kannattavuuden parantamisessa riittävän nopeasti.

Väliaikainen toimitusjohtaja Sakari Toikkanen sanoo osavuosikatsauksessa, että Caverion on käynnistänyt perusteellisen toimintojen arvioinnin kaikissa divisioonissa. Kannattavuusongelmia on havaittu pääasiassa Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

Näissä maissa on aloitettu saneeraus, joka johtaa enintään 700 työntekijän vähentämiseen. Kesäkuun loppuun mennessä on irtisanottu 292 työntekijää.

Ruotsissa tutkittiin yli sata käynnissä olevaa projektia ja havaittiin ongelmia niiden toteutuksessa ja kannattavuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat