Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anttilan konkurssissa rahansa menettäviä ”joitain tuhansia” – Pam tyynnyttelee: Älkää purkako kiukkua työntekijöihin

Palvelualojen ammattiliitto on esittänyt toiveen, että Anttilan asiakkaat ymmärtäisivät työntekijöiden vaikean tilanteen.

Talous
 
Markus Jokela / HS
Asiakkaita liikkui Anttilan Kaivokadun liikkeessä tiistaina eli samana päivänä, kun yhtiö jätti konkurssihakemuksen.
Asiakkaita liikkui Anttilan Kaivokadun liikkeessä tiistaina eli samana päivänä, kun yhtiö jätti konkurssihakemuksen. Kuva: Markus Jokela / HS

Tavaratalo- ja postimyyntikonserni Anttilan konkurssissa ilman jo maksettuja ostoksia jää eli käytännössä rahansa menettää mahdollisesti joitain tuhansia asiakkaita, kertoo Anttilan konkurssipesän hoitaja asianajaja Mikko Tiilikka.

Anttila hakeutui konkurssiin tiistaina. Suomen lain mukaan konkurssipesästä ei saa enää luovuttaa jo maksettuja ostoksia, mikä tarkoittaa, että jotkut Anttilan verkkokaupan asiakkaat voivat menettää rahansa.

Tällaisia asiakkaita ”on muutamia tuhansia. Tarkempaa erottelua emme datajärjestelmästä saa”, sanoi Tiilikka Helsingin Sanomille.

Perinteikkään Anttilan konkurssi ja jo ostoksensa maksaneiden verkkokaupan asiakkaiden heikko asema ovat heränneet tunteita.

Verkkokaupan asiakkaiden piirissä on pohdittu, myikö Anttila tietoisesti tuotteitaan heinäkuussa isoilla alennuksilla houkutellakseen asiakkaita.

Tiilikan mukaan Anttilalla on ollut samanlaisia alennusmyyntikampanjoita kuin muillakin verkkokaupoilla.

”Tällaiseen tahalliseen kuluttajien harhauttamiseen en usko, mutta asia tietysti tutkitaan”, Tiilikka sanoi.

Osana konkurssimenettelyä Anttila on irtisanonut käytännössä koko noin 1 300 hengen henkilöstönsä.

”Kaikissa konkursseissa henkilöstö irtisanotaan niin nopeasti kuin mahdollista konkurssin alkamisen jälkeen”, Tiilikka sanoi.

Anttila jatkaa nyt konkurssipesän ohjauksessa toimintaansa, joten työntekijöiden työt jatkuvat jonkin aikaa, mutta mitään tarkkoja aikatauluja on mahdotonta antaa, Tiilikka totesi.

Työntekijöiden töiden loppumiseen tai jatkumiseen vaikuttaa se, millä tavoin Anttilan omaisuus eli hyllyissä ja varastoissa olevat myymättömät tavarat realisoidaan.

Menettelyitä on kaksi. Joko liiketoiminta myydään kokonaisuutena uudelle omistajalle, tai sitten omaisuus myydään loppuun pitämällä tavaratalot ja verkkokaupat auki konkurssipesän laskuun.

Tiilikka ei halunnut kommentoida sitä, onko Anttilan liiketoiminnalle ilmaantunut ostajaehdokkaita.

Mikäli ostajaehdokkaita ei ilmaannu ja Anttilan varastot myydään tyhjiksi konkurssipesän laskuun, silloin Anttilan myymälätoiminta jatkuu ainakin joitain kuukausia, Tiilikka sanoi.

Palvelualojen ammattiliitto on esittänyt toiveen, että Anttilan asiakkaat ymmärtäisivät työntekijöiden vaikean tilanteen.

”Anttilan työntekijät elävät epävarmuudessa ja kohtuuttomassa paineessa, jota asiakkaat voivat vielä lisätä purkamalla kiukkuaan työntekijöihin. Toivonkin, että asiakkaat ymmärtäisivät henkilökunnan paineen ja käyttäytyisivät asiallisesti työntekijöitä kohtaan”, ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin sanoo tiedotteessa.

Liitto aikoo järjestää työntekijöille neuvontaa ja tukea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat