Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paperintuotanto yllätti hyvällä tuloksella Stora Ensossa – sijoittajat odottivat enemmän

Sellun tuotanto oli toisella neljänneksellä silti edelleen yhtiön kannattavin liikeryhmä.

Talous
 
Lehtikuva / Aleksi Tuomola
Stora Enson pääkonttori Helsingissä 22. elokuuta 2013.
Stora Enson pääkonttori Helsingissä 22. elokuuta 2013. Kuva: Lehtikuva / Aleksi Tuomola

Metsäteollisuusyhtiö Stora Enso paransi toisella vuosineljänneksellä jälleen kannattavuuttaan. Liiketoiminta-alueista yllättäjä oli paperintuotanto, jonka operatiivinen liikevoitto koheni selvästi.

Konsernin liikevaihto aleni huhti-kesäkuussa viime vuoden vastavaan aikaan 1,4 prosenttia 2 526 miljoonaan euroon, mutta operatiivinen liiketulos kasvoi yhdeksän prosenttia 226 miljoonaan.

Rahavirta oli myös ennätyksellisen korkea ja velkaantuneisuus keveni.

Hyvien aiempien tulosten takia markkinoilla oli odotettu kaudesta vieläkin enemmän, mikä näkyi osakekurssin painumisella miinukselle julkistuksen jälkeen noin kolme prosenttia.

Sanomalehti-, aikakauslehti- ja toimistopaperia valmistava paperidivisioona kasvatti vertailukelpoista liikevoittoaan viime vuoden 12 miljoonasta eurosta 43 miljoonaan. Parannus johtui parantuneista myyntihinnoista ja energian, sellun ja kemikaalien alemmista hankintahinnoista.

Vaikka tulos nyt koheni, paperintuotanto on ollut pitkään yhtiön heikoimmin kannattavia osia. Yhtiö kertookin käynnistäneensä hankkeen, jossa selvitetään ryhmän tulevaa hallinnointia kasvavien kustannusten ja laskevan kysynnän vallitessa.

Biomaterials-yksikkö eli käytännössä sellun tuotanto oli toisella neljänneksellä edelleen yhtiön kannattavin liikeryhmä. Sen liikevoittoprosentti oli noin 17 prosenttia, kun vastaava luku paperilla oli viisi.

Kartongit olivat toiseksi kannattavin osa 13 prosentin liikevoitolla. Myös sahat ja pakkausliiketoimi peittosivat paperin kannattavuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat