Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paperin tulos yllätti Stora Ensossa

Sellun tuotanto oli toisella neljänneksellä silti edelleen yhtiön kannattavin liikeryhmä.

Talous
 

Metsäyhtiö Stora Enso paransi toisella vuosineljänneksellä jälleen kannattavuuttaan. Liiketoiminta-alueista yllättäjä oli paperintuotanto, jonka operatiivinen liikevoitto koheni selvästi.

Yhtiön liikevaihto pieneni huhti–kesäkuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 1,4 prosenttia 2 526 miljoonaan euroon, mutta operatiivinen liiketulos kasvoi yhdeksän prosenttia 226 miljoonaan euroon.

Rahavirta oli myös ennätyksellisen suuri ja velkaantuneisuus keveni.

Hyvien aiempien tulosten takia markkinoilla oli odotettu kaudesta vieläkin enemmän, mikä näkyi osakekurssin painumisella miinukselle julkistuksen jälkeen noin kolme prosenttia.

Sanomalehti-, aikakauslehti- ja toimistopaperia valmistava paperidivisioona kasvatti vertailukelpoista liikevoittoaan viime vuoden 12 miljoonasta eurosta 43 miljoonaan.

Parannus johtui parantuneista myyntihinnoista ja energian, sellun ja kemikaalien alemmista hankintahinnoista.

Vaikka tulos koheni, paperintuotanto on ollut pitkään yhtiön heikoimmin kannattavia osia.

Yhtiö kertookin käynnistäneensä hankkeen, jossa selvitetään ryhmän tulevaa hallinnointia kasvavien kustannusten ja laskevan kysynnän vallitessa.

Biomaterials-yksikkö eli käytännössä sellun tuotanto oli toisella vuosineljänneksellä edelleen yhtiön kannattavin liikeryhmä. Sen liikevoittoprosentti oli noin 17, kun vastaava kannattavuuden mittari paperissa oli viisi.

Kartongit olivat toiseksi kannattavin osa: liikevoittoprosentti oli 13. Myös sahat ja pakkausliiketoimi peittosivat paperin kannattavuudessa.

Toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström sanoo osavuosikatsauksessa yhtiön kiihdyttäneen kuluneella vuosineljänneksellä muutosvauhtiaan ”uusiutuvien materiaalien kasvuyhtiöksi”.

”Monet palapelin osista ovat asettumassa kohdilleen ja olemme nyt valmiita seuraavaan lukuun muutostarinassamme.”

Sundströmin mukaan muutokseen kuuluvat Kiinassa sijaitsevan Beihain tehtaan kartonkikoneen tuotannon käynnistyminen ja Varkauden tehtaan puisia rakennuskomponentteja valmistavan tuotantolinjan käynnistyminen. Stora Enson muutosvauhtia kiihdyttää myös aikakauslehtipaperia tuottavan Kabelin tehtaan myynti Saksassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat