Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rautaruukin ostanut SSAB paransi tulostaan – teräksen hinnat lähteneet nousuun

Polkumyyntituonti Eurooppaan väheni, kun teräksen hinta lähti nousuun Kiinassa.

Talous
 

Muiden terästeollisuuden yhtiöiden tavoin vaikeuksissa rämpinyt ruotsalais-suomalainen SSAB kertoi perjantaina parantuneesta tuloksesta huhti-kesäkuun osavuosikatsauksessaan.

Suomalainen teräsyhtiö Rautaruukki yhdistettiin SSAB:hen kaksi vuotta sitten. Fuusio oli vastaus kovalle ylituotannolle maailmassa, mikä painoi teräksen hintoja alaspäin.

Nyt yhtiö kertoo, että sen vertailukelpoinen liikevoitto oli kaudella 592 miljoonaa Ruotsin kruunua, kun vastaava summa oli vuosi sitten samaan aikaan 292 miljoonaa kruunua. Euroiksi muutettuna summat ovat 62 miljoonaa ja 31 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Martin Lindqvist kertoo osavuosiraportissa, että tulos parani kaikissa divisioonissa ja vahvinta tuloskehitys oli Euroopan alueella.

Parannus johtui kasvaneista toimitusmääristä, korkeammista hinnoista sekä kustannussäästöistä.

Yhtiön toimitusten kasvu johtui pitkälti teräksen aiempaa pienemmistä tuontimääristä Eurooppaan ja Pohjois-Amerikan teräspalvelukeskusten kasvaneista ostomääristä.

SSAB kertoo, että vuosineljänneksen alkupuolella teräksen hinnat nousivat jyrkästi Kiinassa. Se on yhdessä EU:ssa ja USA:ssa meneillään olevien polkumyyntiselvitysten kanssa vähentänyt tuontia Kiinasta.

Teräksen hinnat ovat vähitellen nousseet tämän seurauksena sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa hyvin alhaiselta tasoltaan. SSAB arvioi kysynnän jatkuvan kolmannella neljänneksellä vakaana.

SSAB kertoo, että Rautaruukin yhdistäminen on saatu päätökseen ja synergiasäästöissä tavoitteet on onnistuttu ylittämään. Henkilöstövähennykset, joiden tavoitteena on vähentää 2 400 työpaikkaa, etenevät suunnitelmien mukaisesti.

Osakkeiden merkintäoikeusannin tuloksena SSAB keräsi noin 530 miljoonan euron varat. Suomen valtion sijoitusyhtiön Solidiumin osuus tästä oli noin sata miljoonaa euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat