Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pokémon Go julkaistiin vihdoin kotimaassaan Japanissa – ”Voitte pelata sydämenne kyllyydestä”

Japanin McDonald’s-ravintoloista tehdään pelin virtuaalisia taistelusaleja.

Talous
 
Pokémon Go julkaistiin Japanissa – valtio ohjeisti pelaajia turvallisesta pelaamisesta
Pokémon Go julkaistiin Japanissa – valtio ohjeisti pelaajia turvallisesta pelaamisesta
Pokémon Go -kännykkäpeli rantautui Japaniin 22. heinäkuuta. Pelaajat olivat yhtäaikaa innoissaan ja hieman huolissaan, sillä he olivat kuulleet pelaamisen aiheuttaneen onnettomuuksia muualla maailmassa. Valtio julkaisikin turvallisuusohjeita pelaajille. Kuva: Reuters, editointi: Tomi Peurakoski.

Virtuaaliotuksien pyydystyspeli Pokémon Go julkaistiin perjantaina Japanissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Nintendon kehittämä ja julkaisema Pokémon Go pääsi näin vihdoin myös kotimaansa pelaajien älypuhelimiin. Japani on eräs maailman suurimmista pelimarkkinoista, ja peli on jo ennen julkaisua kotimaassaankin osoittautunut jättimenestykseksi.

”Tästä päivästä lähtien voitte pelata Pokémonia sydämenne kyllyydestä”, sanoi Junichi Masuda, eräs pelin kehittäjistä videotervehdyksessään japanilaispelaajille. Samalla hän pahoitteli, että japanilaisten on täytynyt odottaa niin kauan pelin julkaisua.

Eräs Reutersin haastattelema japanilaispoika kuvaili peliä ”juuri niin hyväksi kuin hän oli kuvitellutkin”. Lisäksi poika piti peliä ”mahtavana syynä mennä ulos”.

Pikaruokaketju McDonald’s tekee Japanissa yhteistyötä Pokémonin kanssa. Lähes 3 000 hampurilaisravintolaa toimii nyt peliin oleellisesti liittyvinä virtuaalisina taistelusaleina, joiden johtajuudesta pelaajat voivat kilpailla. Japanin McDonald’s aikoo kuitenkin pitää huolen siitä, että pelaajat eivät häiritse hampurilaisravintolan asiakkaita.

Pokémonin Japanin-julkaisun myötä Nintendon osake nousi Tokion pörssissä neljä prosenttia. McDonald’sin osake puolestaan nousi yli seitsemän prosenttia.

Pokémon Gon tuotoista hyötyvät pelin kehittäjien Nintendon ja Nianticin lisäksi myös esimerkiksi Applen ja Googlen sovelluskaupat, ja kysyntä näkyy jopa suomalaisten elektroniikkaliikkeiden tiskeillä.

Japanin valtion turvallisuuskeskus Nisc julkaisi torstaina Pokémonin pelaajille tarkoitetun turvallisuusohjeen, joka sisältää yhdeksän erilaista ohjeistusta. Niissä muun muassa kehotetaan välttämään oman todellisen nimen käyttämistä pelimaailmassa sekä varomaan Japanin kesän uuvuttavaa lämpöä.

Peli on nyt julkaistu Japanin lisäksi Yhdysvalloissa, Kanadassa ja noin 35:ssa Euroopan maassa.

Toru Hanai / Reuters
Poika iloitsi Pokémon Go:n julkaisemisesta Japanin pääkaupungissa Tokiossa perjantaina.
Poika iloitsi Pokémon Go:n julkaisemisesta Japanin pääkaupungissa Tokiossa perjantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat