Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiedon kannattavuus parani selvästi

Talous
 

Tietotekniikan palveluyhtiön Tiedon kannattavuutta paransi huhti–kesäkuussa etenkin ohjelmistopohjaiset toimialaratkaisut sekä konsultointi ja integraatiopalvelut.

Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta viisi prosenttia 381 miljoonaan euroon ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 19 prosenttia 35,8 miljoonaa euroon.

Kannattavuus parani ja liikevaihto kasvoi sijoittajien odotuksia enemmän, minkä takia yhtiö osake vahvistui yli kolme prosenttia Helsingin pörssissä. Osakekohtainen tulos oli 0,33 euroa, kun se viime vuoden huhti–kesäkuussa 0,24 euroa.

”Liiketoimintamme on vahvistunut tulevaisuuden innovaatioihin ja kasvuliiketoimintoihin tehtyjen investointien myötä. Jatkamme investointejamme muun muassa pilvipalveluihin, digitaaliseen asiakaskokemukseen, teolliseen internetiin ja tietoturvapalveluihin”, toimitusjohtaja Kimmo Alkio sanoo osavuosikatsauksessa.

Tieto arvioi edelleen, että kuluvan vuoden liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä on suurempi kuin viime vuonna. Yhtiön tilauskanta oli kesäkuun lopussa 1,8 miljardia euroa.

”Maaliskuussa lanseeratun uuden strategiamme hyvä vastaanotto sidosryhmiemme keskuudessa on ollut kannustavaa. Odotamme myönteisen liiketoiminnan kehityksen jatkuvan myös vuoden toisella puoliskolla.”

Yhtiön mukaan markkinat kasvavat tänä vuonna noin kaksi prosenttia. Kasvuliiketoimintojensa Tieto uskoon kasvavan kaksinumeroista vauhtia samalla kun perinteisten palveluiden kysyntä vähenee. Suomessa hidas talouskasvu vaikuttaa tietotekniikan palvelumarkkinoihin.

Uuden tekniikka vauhdittama digitalisaatio vaikuttaa yhä kasvavassa määrin kaikkiin toimialoihin ja teollisiin prosesseihin, mikä lisää Tiedon palveluiden kysyntää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat