Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan suurin loma-asuntoja vuokraava yritys aloitti Suomessa

Toimintansa keväällä Suomessa aloittanut Novasol saattaa mökkeilijät ja mökit yhteen.

Talous
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Järvi-Suomesta toimintansa Suomessa aloittanut Novasol uskoo omarantaisen mökin vetovoimaan. Yritys houkuttelee lomailijoita erityisesti Keski-Euroopasta.
Järvi-Suomesta toimintansa Suomessa aloittanut Novasol uskoo omarantaisen mökin vetovoimaan. Yritys houkuttelee lomailijoita erityisesti Keski-Euroopasta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Fakta

Muita loma-asuntojen vuokraajia Suomessa

Lomarengas

 Suomen vanhin loma-asuntojen vuokraaja, joka välittää mökkejä, huviloita ja huoneistoja. Yli 3 900 kohteen valikoimassa on vaihtoehtoja rantamökeistä hiihtomökkeihin ja -huoneistoihin ja luksushuviloista eräkämppiin.

Gofinland

 Gofinland on Suomen suurin vuokramökkien hakupalvelu, jolla on yli 7 200 kohdetta. Gofinland ei itse välitä mökkejä, vaan on myyntikanava.

Nettimökki

 Nettiauto.com -sivustoakin pyörittävän NettiX Oy:n omalta mökkien hakusivustolta löytyy 2 700 mökkiä Suomesta. Nettimökki välittää lähes yksinomaan yksityishenkilöiden mökkejä.

Tanskassa vuonna 1968 perustettu loma-asuntoja vuokraava Novasol toimii nyt ensimmäistä kesää myös Suomessa.

Yritys on Euroopan suurin alallaan, ja sillä on 40 000 kohdetta 29 Euroopan maassa. Novasol välittää yksityisomistuksessa olevia loma-asuntoja.

Novasolin Suomen edustaja Pekka Hirvonen kertoo, että yritys eroaa muista loma-asuntojen vuokraajista kansainvälisyydellään.

”Palvelumallimme on maakohtainen eli palvelemme mökin omistajia paikallisesti ja paikallisella kielellä. Tapaamme kaikki kohteiden omistajat ja suunnittelemme yhdessä kohteen markkinoinnin ja siihen kuuluvat mahdolliset lisäpalvelut.”

Asiakkaan näkökulmasta Novasol toimii kuin mikä tahansa muu palvelu, joka listaa vuokravaihtoehtoja. Sivusto näyttää valitulta alueelta loma-asunnot, minkä jälkeen käyttäjä pääsee tarkastelemaan kohteen tietoja kuvineen ennen varausta.

Hirvonen korostaa, että yritys ei markkinoi ”pelkästään seiniä”, vaan kohdealuetta kokonaisuudessaan. Hän uskoo järvi-Suomen vetovoimaan.

”Meillä on Suomessa reilu 50 kohdetta, joista nyt kesä–heinäkuussa suurin osa on vuokrattu. Suomalaisen tuotteen ydin on se omarantainen mökki, sauna ja luonto. Ei meidän ole tarvinnut keksiä pyörää uudestaan. Tällainen on keskieurooppalaiselle vihertävälle kuluttajaryhmälle luksusta.”

Hirvonen toivoo, että Novasol voisi omalta osaltaan aktivoida suomalaisten mökkien käyttöastetta, joka on erityisesti kesäajan ulkopuolella hyvin alhainen. Yritys pyrkiikin saamaan nopeasti uusia kohteita.

”Tekemämme selvityksen mukaan toimiva loma-asunto tuo keskimäärin 15 000 euroa vuodessa alueen kaupoille, kahviloille ja ravintoloille, joten uskon, että myös mökkiseudut hyötyisivät siitä, että mökkejä käytettäisiin aktiivisemmin.”

Novasol toimii toistaiseksi Etelä-Savossa, Mikkelissä ja Savonlinnan ympäristössä, mutta sillä on loma-asuntoja myös Päijät-Hämeessä ja Turun saaristossa.

Hirvosen mukaan yritys aikoo laajentua kaikille merkittäville mökkialueille Suomessa ja lisätä kohteiden määrää voimakkaasti lähivuosina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat