Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pokémon Go todennäköisesti syrjäyttää Supercellin pelit parhaiten tuottavien pelien listalla

Suomalainen pelialan asiantuntija uskoo Pokémon Go -pelin vievän Supercelliltä kärkisijan. Samaa sanoo erillinen tutkimuspaperi.

Talous
 
Niantic ja Supercell
Kuva: Niantic ja Supercell

Ennennäkemättömän suosion saavuttanut Pokémon Go -peli uhkaa jyrätä muut tieltään parhaiten tuottavien pelien listoilla. Muun muassa suomalaisen peliyhtiön Supercellin pelit ovat vaarassa. Näin arvioi ohjelmistotuotteita ja -palveluita tarjoavan Placed-nimisen yrityksen tutkimus.

Supercellin Clash of Clans ja Clash Royale -peleillä on tutkimuksen mukaan parhaiten tuottavien pelien suurin riski menettää osuuksiaan esimerkiksi peleihin käytetyn ajan ja sovelluksen sisällä tehtyjen ostosten suhteen.

”On selvää, että näillä käyttäjämäärillä, mediahuomiolla ja näkyvyydellä Pokémon Go todennäköisesti kiilaa Top Grossing -listan kärkeen ja pudottaa Supercelliä ja muita listalla olevia alaspäin”, sanoo myös pelialan etujärjestön Neogamesin johtaja Koopee Hiltunen.

Placedin tutkimuksen mukaan yli kymmenellä prosentilla Pokémon Go -pelin asentaneista oli asennettuna ainakin yksi Clash-peleistä. Clash-pelien käyttäjien todennäköisyys asentaa Pokémon Go oli yli 2,4-kertainen verrattuna keskimääräiseen sovellukseen.

Vaikka Pokémon valtaisi parhaiten tienaavien pelien listan kärkipaikan, Hiltusen mukaan olennaista on menestyksen kestävyys.

”Pokémon Go on noussut hyvin nopeasti. Voi olla, että se tulee myös alas yhtä nopeasti. Toisaalta menestys saattaa jatkua, mutta sitä ei pysty tässä vaiheessa sanomaan”, Hiltunen sanoo.

Hiltunen arvelee, että noin kuukauden sisällä selviää, kuinka kestävää Pokémon Gon menestys on. Pelin palvelimilla on ollut ongelmia, ja julkisuudessa peli-ilmiö on saanut myös kritiikkiä.

”Pokémon Go on saavuttanut sellaisia raja-arvoja, ettei niitä ole pidetty mahdollisena. Ensimmäisen viikon latausmäärissä peli todennäköisesti tulee päihittämään kaikki aiemmat pelit, mukaan lukien Angry Birds”, Hiltunen sanoo.

Pokémon Go on Hiltusen mukaan elinkaarensa alkuvaiheessa. Vielä ei pysty sanomaan, onnistuuko se haastamaan nykyiset suosikkipelit pitkällä aikavälillä.

”Menestyksen luominen on vaikeaa. Vielä vaikeampaa on käyttäjäkunnan pitäminen tyytyväisenä ja menestyksen jatkaminen. Jää nähtäväksi, kuinka pitkälle Pokémon Gon huuma kantaa”, Hiltunen sanoo.

Asiantuntijat ovat kiistelleet siitä, mikä pelin menestystekijä on. Hiltunen listaa mahdollisiksi tekijöiksi Pokémon-brändin tuttuuden ja sen tuoman nostalgian tunteen, pelin paikkatietoisuuden ja lisätyn todellisuuden ominaisuudet, kilpailullisuuden sekä sen, että peliä pelataan melko samalla tavalla kuin alkuperäistä Pokémon-peliä.

Hiltunen arvelee, että useissa peliyhtiöissä mietitään parhaillaan, mikä kunkin tekijän osuus pelin suosioon on.

”Uskon, että paikkatietoon ja lisättyyn todellisuuteen perustuvat pelit tulevat varmasti yleistymään. Ilmiö on niin suuri, että se varmasti saa monet muutkin tekemään tämän tyyppisiä pelejä. Myös rahoittajat kiinnostuvat tällaisista pelejä kehittävistä firmoista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat