Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutistoimistot: Yahoon itsenäisyys on pian ohi – Verizon ostaa rapistuneen nettiyhtiön viidellä miljardilla dollarilla

Kauppa julkistetaan ehkä maanantaina ennen New Yorkin pörssien avautumista.

Talous
 

Yhdysvaltalainen teleoperaattori Verizon ostaa internetyhtiö Yahoon, kertovat uutistoimistot Reuters ja Bloomberg.

Molemmat uutistoimistot perustavat tietonsa nimettömiin lähteisiin, joilla on kytkös yrityskauppaan. Lähteiden mukaan kauppa julkistetaan maanantaina ennen New Yorkin pörssien avautumista.

Reutersin tietojen mukaan kauppahinta olisi noin viisi miljardia dollaria eli 4,6 miljardia euroa. Bloombergin mukaan tarkka hintalappu on 4,8 miljardia dollaria.

Yahoo kertoi helmikuussa harkitsevansa ”uusia strategisia vaihtoehtoja”.

Vuonna 1994 perustettu Yahoo selvisi hengissä vuosituhannen vaihteen it-kuplasta, mutta on jäänyt viime vuosina pahasti Googlen ja Facebookin kaltaisten internetin käyttöä muokkaavien jättiläisten jalkoihin. Myös netin käytön siirtyminen mobiililaitteisiin on nakertanut Yahoon markkinaosuuksia.

Yahoon suosio perustui aikoinaan verkkoportaaliin, joka tarjosi pääsyn lukuisiin palveluihin samalta sivustolta.

Yahoo on yrittänyt uutta nousua toimitusjohtaja Marissa Mayerin johdolla jo neljän vuoden ajan. Googlelta Yahoolle siirtynyt Mayer ei ole kuitenkaan onnistunut palauttamaan Yahoon asemaa merkityksellisenä verkkotoimijana.

Mayerilla on suomalaiset sukujuuret.

Viime vuosina Yahoota on pitänyt pystyssä lähinnä onnekas sijoitus kiinalaiseen Alibabaan, josta on kasvanut myynnissä maailman suurin verkkokauppayhtiö. Yahoo omistaa Alibabasta 15 prosentin siivun.

Bloombergin mukaan Verizon ostaa vain Yahoon verkkoliiketoiminnot. Yahoo saa pitää osuutensa Alibabasta ja Yahoo Japanista, joka on yhteisyritys japanilaisen teleoperaattorin Softbankin kanssa. Näiden omistusten yhteenlaskettu arvo on noin 40 miljardia dollaria.

Reuters kertoo, että Verizonia kiinnostaa Yahoossa sen verkkomainontateknologia.

Lisäksi Verizon osti viime vuonna verkkomediayhtiö AOL:n 4,4 miljardilla dollarilla. Yahoon luoma verkkoinfrastruktuuri, kuten sähköposti ja hakutyökalut, voi täydentää Verizonin hankkimia verkkopalveluja.

Vuonna 2008 ohjelmistoyhtiö Microsoft yritti ostaa Yahoon yli 40 miljardilla dollarilla. Tuolloin Yahoo torjui valtausyrityksen väittäen, että Microsoft on hinnoitellut nettiyhtiön täysin alakanttiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat