Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nintendon osakkeiden hinta laski rajusti – voitot huippusuositusta Pokémon-pelistä jakautuvat monelle omistajalle

Nintendon mukaan huippusuositulla Pokémon Go -älypuhelinpelillä on vain ”rajattu” vaikutus japanilaisyrityksen tulokseen.

Talous
 
HS–AFP
Thomas Peter / Reuters
Pelihahmo Mario päivystää Nintendo-keskuksen edessä Tokiossa.
Pelihahmo Mario päivystää Nintendo-keskuksen edessä Tokiossa. Kuva: Thomas Peter / Reuters

Videopeliyhtiö Nintendon osakkeiden hinta laski maanantaina rajusti. Lasku alkoi, kun yritys varoitti, ettei Pokémon Go -hittipelin aiheuttama mania tuota Nintendoon sijoittaneille runsaita voittoja.

Japanilaisyrityksen varoituksen jälkeen osakkeen hinta sukelsi 17,7 prosenttia. Osakkeen hinta oli maanantai aamuna noin 23 tuhannessa jenissä.

Nintendo tiedotti perjantaina, että huippusuositulla älypuhelinpelillä on vain ”rajattu” vaikutus Nintendon tulokseen.

Analyytikot olivat varoittaneet, että nousu oli liioiteltu ja että todellinen vaikutus Nintendoon olisi parhaimmillaankin maltillinen. Ennen varoitusta Nintendon markkina-arvo ehti kasvaa kaksinkertaiseksi. Ylimmillään osakkeen hinta kävi viime viikon alussa. Se oli silloin melkein 33 tuhatta jeniä.

Markkinat innostuivat pelistä, koska sitä pidettiin merkkinä siitä, että videopeleistään tunnettu japanilaisyhtiö olisi vihdoin siirtymässä mobiilipelien markkinoille.

Pokémon Go -pelin kehityksestä ja jakelusta vastaa Niantic, Nintendo on Pokémon-tuoteperheen kehittäjä.

Nintendo saa Pokémon Go -pelistä hyötyä vain välillisesti, sillä Nintendo omistaa noin yhden kolmasosan Pokémon Companysta, joka vastaa Pokémon-tuoteperheen markkinoinnista ja lisensseistä.

Nianticilla on linsessisopimus Pokémon Companyn kanssa, jotta se voi käyttää Pokémon-hahmoja pelissään.

Nintendo on kehittänyt useita tunnettuja pelibrändejä. Esimerkiksi konsolipelit Super Mario ja Legend of Zelda ovat yrityksen käsialaa.

”Vaikka Pokémon Go ei suoraan vaikuta Nintendon tienesteihin, se omistaa hahmoja kuten Super Marion ja Zeldan. Nämä otettiin huomioon ja ne edistivät osakkeen hinnan kasvua”, sanoo analyytikko Hideki Yasuda, Ace Research -instituutista.

Pokémon Go -sovellus on julkaistu yli 40 maassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat