Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Verizon ostaa Yahoon yli neljällä miljardilla eurolla

Talous
 
Reuters

New York. Yhdysvaltalainen teleoperaattori Verizon ostaa internetyhtiö Yahoon keskeiset liiketoiminnat 4,8 miljardilla dollarilla eli 4,4 miljardilla eurolla.

Verizonin aikomuksena on laajentaa digitaalista mainos- ja medialiiketoimintaansa. Se tuli alalle viime vuonna ostettuaan 4,4 miljardilla dollarilla internet-toimintaa, joka sijoitettiin Verizon AOL -yhtiöön.

Yahoo-ostolla Verizon saa haltuunsa muun muassa hakukoneen ja sähköposti- ja viestipalvelut.

Verizon on Yhdysvaltain suurin teleoperaattori, joka on etsinyt pääsyä internetliiketoimintaa. Monilla teleoperaattoreilla on ollut vaikeuksia kasvattaa liiketoimintaansa kylläisillä markkinoilla. Kauppa merkitsee Yahoon operatiivisen liiketoiminnan loppua. Analyytikko Roger Entner sanoo sen olevan tulosta vuosikymmenen kestäneestä huonosta johtamisesta Yahoossa. Verizonille se merkitsee pääsyä säännellyiltä televiestintämarkkinoilta kohti kasvun mahdollistavaa internetmarkkinaa.

Verizonilla on yli sata miljoonaa matkapuhelinliittymää. Se voi yhdistää asiakkaistaan keräämiä tietoja uuteen liiketoimintaansa ja myydä näitä tietoja mainostajille kohdennettua markkinointia varten.

Verizonin johtaja Marni Walden sanoi televisiokanavan CNBC:n haastattelussa, että yhtiön asiakaskohderyhmä laajenee miljoonista miljardeihin. ”Haluamme olla kilpailussa mukana ja tämä on paikka, jossa meidän pitää olla.”

Yahoon internet-toiminnoista kilpailivat esimerkiksi teleoperaattori AT&T ja liikemies Dan Gilbert, jota tuki suursijoittaja Warren Buffet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat