Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Nokia jäi kiinni halpatyövoiman käytöstä Suomessa – henkilöstöhallinnon edustaja kiistää HS:lle uutisen

HS:n lähteen mukaan kysymys on yhtiön työntekijöiden tilapäisistä työkomennuksista Suomessa eikä suomalaisten töiden teettämistä halvemmalla.

Talous
 
Esa Syväkuru / HS
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on huomauttanut Nokiaa lähes sadan ulkomaalaisen työntekijän palkkasyrjinnästä.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on huomauttanut Nokiaa lähes sadan ulkomaalaisen työntekijän palkkasyrjinnästä. Kuva: Esa Syväkuru / HS

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Nokialle huomautuksen lähes sadan ulkomaisen työntekijän palkkauksesta, kertoo Yleisradio.

Nokian henkilöstöhallinnossa työskentelevän mielestä Yleisradion uutisesta saa virheellisen käsityksen siitä, mistä asiassa on kysymys.

”Jutusta saattaa syntyä vaikutelma, että olisimme pyytäneet ulkomaisia työntekijöitä Suomeen tekemään suomalaisten töitä pienemmällä palkalla. Se ei pidä paikkansa. Kysymys on siitä, että meidän ulkomaisten tytäryhtiöiden työntekijöitä on ollut lyhytaikaisella työkomennuksella Suomessa tekemässä yleensä samaa työtä kuin he tekevät kotimaissaan”, nimettömänä pysyttelevä lähde sanoo HS:lle.

Hänen mukaansa ulkomaisia työntekijöitä kutsutaan aika ajoin lyhyeksi aikaa Suomeen siksi, että he voivat oppia uutta tai opettaa uutta Suomessa työskenteleville. Heille maksetaan matkustuskulut, majoitus ja päivärahat paikallisten sopimusten mukaan aivan niin kuin suomalaisillekin maksetaan suomalaisten sopimusten mukaan, jos he ovat lyhyellä visiitillä ulkomailla.

”Meidän virheemme oli se, että katsoimme muiden peruspalkan päälle tulevien korvausten kuuluvan mukaan minimipalkkaan ja katsoimme kokonaispalkan olevan tällöin riittävä. Olemme käsitelleet asian hyvässä hengessä Aluehallintoviraston kanssa. Kaikki heidän havaitsemansa puutteet on sittemmin korjattu. Virasto teki tarkastuksen elokuussa 2014 ja tarkastuskertomus valmistui joulukuussa 2015”, asiasta perillä oleva lähde sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat