Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konkurssiyhtiö Anttilassa alkaa tänään jättiale

Anttilan osille on ilmoittautunut useita ostajia. Konkurssipesän hoitajan mukaan neuvottelut ovat alkutekijöissään.

Talous
 
Markus Jokela / HS
Ostajaehdokkaat ovat kiinnostuneet erilaisista osista Anttilaa. Osa ehdokkaista voi olla kiinnostuneita verkkokaupasta, osa tavarataloista.
Ostajaehdokkaat ovat kiinnostuneet erilaisista osista Anttilaa. Osa ehdokkaista voi olla kiinnostuneita verkkokaupasta, osa tavarataloista. Kuva: Markus Jokela / HS

Konkurssiin mennyt vähittäiskauppayhtiö Anttila aloittaa suuren alennusmyynnin keskiviikkona 27. heinäkuuta. Anttila kertoo Facebook-sivuillaan, että alennukset ovat 20–80 prosenttia.

Alennusmyynnillä konkurssipesä haluaa vauhdittaa loppuunmyyntiään ja saada varastot tyhjiksi, sillä yhtiö on ilmoittanut, ettei se hanki uutta tavaraa enää. Tämän takia alennuksia on lisätty.

Yhtiö ilmoitti konkurssistaan viime viikolla.

Anttilan konkurssipesän hoitaja Mikko Tiilikka asianajotoimisto Krogeruksesta kertoo, että useat mahdolliset ostajat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Anttilan osien ostamisesta.

”Ostajia on ilmaantunut ja niitä käydään parhaillaan läpi”, Tiilikka sanoo.

Tiilikan mukaan ostotarjouksia on tullut ainakin osista Anttilaa, mutta hän ei suostu keskeneräisiin neuvotteluihin vedoten kertomaan onko tullut tarjousta koko Anttilan liiketoiminnan ostamisesta.

Tiilikka kertoo silti, että kansainvälinen yritys on lähestynyt Anttilan konkurssipesää ja tarjoutunut ostamaan sen koko omaisuuden. Tarjouksen tehnyt kansainvälinen yritys on erikoistunut konkurssipesien ostamiseen ja niiden omaisuuden muuttamiseen rahaksi.

”En ole tarkoittanut tätä myynti- ja ostoneuvotteluilla. Myyntineuvottelut ovat käynnissä sellaisten kanssa, jotka eivät aio likvidoida koko omaisuutta.”

Tiilikka on viime päivien aikana selvitellyt, mitä mahdolliset ostajat haluavat ostaa konkurssipesältä. Ostajaehdokkaat ovat kiinnostuneet erilaisista osista Anttilaa.

”Voi olla, että joku haluaa ostaa verkkokauppaa, jotkut ovat kiinnostuneet tavarataloista.”

Tiilikka ei paljasta tarkkaa lukumäärää siitä, kuinka monet ovat kiinnostuneet ostamaan osia Anttilasta.

”Ehdokkaita on useita. Ne ovat erikokoisia ja erilaisia.”

Neuvottelut Anttilan osien ostamisesta ovat hyvin alkutekijöissä.

”Kenenkään kanssa ei olla kauppoja allekirjoittamassa lähipäivinä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat