Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lontoon ja Frankfurtin pörssit yhdistyvät 3 200 yhtiön jättimarkkinaksi

Frankfurtin pörssin osakkeenomistajat päättivät asiasta tiistaina. Lontoon pörssin osakkeenomistajat ovat jo hyväksyneet yhdistymisen.

Talous
 
ALEX DOMANSKI
Frankfurtin pörssin omistaa Deutsche Börse.
Frankfurtin pörssin omistaa Deutsche Börse. Kuva: ALEX DOMANSKI

Frankfurtin ja Lontoon yhdistyminen on varmistunut, sillä Frankfurtin pörssin osakkeenomistajat tukevat yhdistymistä, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Frankfurtin pörssin omistavan Deutsche Börsen osakkeenomistajat päättivät asiasta tiistaina. Lontoon pörssin osakkeenomistajat ovat jo hyväksyneet yhdistymisen.

Aikaisemmin Frankfurtin pörssi katsoi, että yhdistymisen takana pitää olla 75 prosenttia osakkeenomistajista, mutta kynnystä laskettiin 60 prosenttiin heinäkuussa.

Hyväksymisen takaraja oli tiistaina, ja 60 prosentin raja ylittyi aivan viime hetkillä, sillä saksalaisia pelotti Britannian eroaminen EU:sta.

Yhdistymistä on suunniteltu pitkään, ensimmäisen kerran jo 15 vuotta sitten.

Yhdistymissopimuksen mukaan Frankfurtin pörssi omistaa uudesta yhtiöstä 54,4 prosenttia ja Lontoon pörssi 45,6 prosenttia.

Uusi pörssiyhtiö joutuu nyt miettimään, mihin se sijoittaa pääkonttorinsa. Päätös on vaikea, sillä Britannia on päättänyt erota EU:sta. Julkisuudessa on spekuloitu, ettei pörssin kotipaikka tule olemaan Lontoon kuten alunperin oli tarkoitus.

Pörssien on määrä jatkaa entisillä nimillään. Pörssien markkinaosuus Euroopan osakekaupasta on noin 40 prosenttia. Liikevaihdolla mitattuna se olisi maailman suurin pörssi. Pörsseissä olisi listattuna noin 3 200 yhtiöitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat