Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Applen puhelimien myynti väheni ennakoitua vähemmän

Alkuvuonna alkanut puhelimien myynnin supistuminen jatkui huhti–kesäkuussa, mikä heikensi yhtiön kannattavuutta.

Talous
 
Stephen Lam / Reuters
Applen toimitusjohtaja Tim Cook.
Applen toimitusjohtaja Tim Cook. Kuva: Stephen Lam / Reuters

Matkapuhelimia ja tietokoneita valmistavan Applen kannattavuus heikkeni selvästi huhti–kesäkuussa puhelimien myynnin supistuessa.

Yhtiön tärkeimmän ja kannattavimman tuotteen eli iPhone-puhelimen myynti väheni kuitenkin sijoittajien synkimpiä ennustuksia vähemmän. Pian osavuosikatsauksen julkistamisen jälkeen Apple osake vahvistui yli neljä prosenttia jälkimarkkinoilla.

Huhti–kesäkuussa puhelimien myyntimäärä väheni viime vuoden samasta ajanjaksosta 15 prosenttia 40,4 miljoonaan. Kyseessä oli toinen peräkkäinen vuosineljännes, kun puhelimien myyntimäärä supistui.

Tammi–maaliskuussa Applen puhelimien myyntimäärä väheni ensi kerran sen jälkeen, kun yhtiö kesäkuussa 2007 aloitti iPhonen myynnin. Alkuvuonna myyntimäärä väheni kymmenellä miljoonalla 51,2 miljoonaan, mikä oli 16 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Applen liikevaihto pieneni huhti–kesäkuussa 15 prosenttia 42,4 miljardiin dollariin eli 37,5 miljardiin euroon ja liikevoitto 28 prosenttia 10,1 miljardiin dollariin eli 8,9 miljardiin euroon.

Liikevoiton selvästä heikkenemisestä huolimatta Apple on yhä hyvin kannattava yhtiö, sillä liikevoiton osuus liikevaihdosta oli 24 prosenttia. Tosin parhaimpina aikoina kannattavuutta mittavaa liikevoittoprosenttia oli yli 30 prosenttia.

Toimitusjohtaja Tim Cook ilmoitti osavuosikatsauksessa olevansa tyytyväinen tulokseen, koska se heijastaa vahvaa kuluttajien kysyntää ja liiketoiminnallista suorituskykyä.

Applen palveluliiketoiminnan liikevaihto oli 5,98 miljardia dollaria eli 5,3 miljardia euroa, mikä oli 19 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samalla ajanjaksolla. Palveluliiketoiminnan suurin tuloerä on internetpalvelut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat