Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen medialiiketoiminta nosti Sanoman kannattavuutta

Toimitusjohtaja Susan Duinhoven luottaa hyvään kehitykseen myös loppuvuonna.

Talous
 
Samuli Pulkkinen / Sanoma
Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven.
Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven. Kuva: Samuli Pulkkinen / Sanoma

Mediayhtiö Sanoma paransi tulostaan olennaisesti vuoden toisella neljänneksellä huhti–kesäkuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Yhtiön mukaan Media Finland eli Suomen mediatoiminnot olivat suurin yksittäinen syy kannattavuuden paranemiseen. Toimitusjohtaja Susan Duinhoven mainitsee tulostiedotteessa erityisesti televisio- ja radiotoimintojen erittäin hyvän kehityksen.

Konsernin kolmen kuukauden liikevaihto heikkeni 450 miljoonaan euroon viime vuoden 469 miljoonasta, mutta operatiivinen liikevoitto parani 87 miljoonaan euroon 49 miljoonasta.

Operatiivinen liikevoitto tarkoittaa lukua, josta on poistettu vertailukelpoisuuden estävät kertaluonteiset erät viime vuoden lukuun verraten.

Duinhovenin mukaan sekä myynti kuluttajille että mainosmyynti kasvoivat Suomessa viime vuoteen verrattuna.

Sekä televisio- että radiotoiminnoissa jatkui toimitusjohtajan mukaan erittäin hyvä kehitys. Molempien markkinaosuudet kasvoivat myös toisella neljänneksellä. Televisiokanavien katsojaosuus nousi 31,1 prosentista 36,6 prosenttiin ja radiomyynti kasvoi 30 prosenttia.

Sanoman televisio- ja radiobrändeihin kuuluvat Suomessa muun muassa Nelonen, Radio Aalto, Radio Rock ja Radio Suomipop.

Sanoma- ja aikakauslehtien verkko- ja printtitilaukset kasvoivat Suomessa. Sanomalehdissä lisäys oli viisi prosenttia ja aikakauslehdissä yhdeksän prosenttia. Irtonumeroiden myynti heikkeni.

Mainosmyynti heikkeni Suomessa viisi prosenttia printtijulkaisuissa, mutta kasvoi seitsemän prosenttia digijulkaisuissa.

Media Finlandin kannattavuutta tukivat operatiiviset parannukset ja kustannussäästöt. Koko konsernin henkilöstön määrä väheni vuoden alkupuoliskolla 7 000:sta noin 5 470 työntekijään.

Belgiassa ja Hollannissa toimivan Media BeNen operatiivinen tuloskehitys oli Duinhovenin mukaan myös hyvä. Orgaaninen liikevaihto kasvoi 2,6 prosenttia, ja kannattavuus parani. Erityisesti printti- ja verkkobrändien kehitys oli myönteistä.

Oppimateriaaliyksikön eli Sanoma Learningin vakaa kehitys jatkui. Myynti pieneni hieman toisella neljänneksellä, mutta kannattavuus parani viime vuoden jaksoon verraten.

Duinhoven uskoo markkinoiden kehityksen jatkuvan samansuuntaisena vuoden toisella puoliskolla. ”Olemme tietysti edelleen alttiita yleisen taloustilanteen ja mainosmarkkinoiden epävarmuudelle, mutta uskomme hyvän kehityksen jatkuvan myös loppuvuonna.”

Helsingin Sanomat on osa Sanomaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat