Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Deutsche Bank kertoi tuloksensa romahtaneen 98 prosenttia ja varoitti uusista supistuksista

Deutsche Bankin tulos oli muistutus euroalueen pankkien heikkoudesta kahta päivää ennen kuin EKP julkistaa pankkien stressitestien tulokset.

Talous
 
Juhani Niiranen / HS
Deutsche Bankin valomainos koristi aiemmin toimistotalon julkisivuja Helsingin keskustassa Kaivokadulla.
Deutsche Bankin valomainos koristi aiemmin toimistotalon julkisivuja Helsingin keskustassa Kaivokadulla. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Vaikeuksissa oleva saksalainen Deutsche Bank -pankkikonserni varoitti keskiviikkona harkitsevansa toimintojen supistuksia sen jälkeen kun pankin huhti–kesäkuun nettotulos romahti liki nollaan.

Deutsche Bank on tehnyt isoja tappioita ja menettänyt omia pääomiaan viime vuosina, koska se on muun muassa kirjannut miljarditappioita väärinkäytösten takia.

”Jos nykyinen yleinen talouden heikkous jatkuu, meidän pitää olla entistä kunnianhimoisempia uudelleenjärjestelyidemme ajoituksessa ja intensiteetissä”, Deutsche Bankin toimistusjohtaja John Cryan sanoi tiedotteessa.

Deutsche Bank on yrittänyt vakauttaa tilaansa muun muassa vähentämällä työpaikkoja ja sulkemalla konttoreitaan eri puolilla maailmaa Suomi mukaan lukien.

Kesäkuussa Deutsche Bank ilmoitti vähentävänsä 3 000 työntekijää Saksassa.

Deutsche Bankin osakkeen hinta oli halventunut runsaat neljä prosenttia kaupankäynnin alettua Frankfurtin pörssissä.

Pankin vaikeudet olivat myös muistutus eurooppalaisten pankkien yleisestä heikkoudesta ennen kuin Euroopan keskuspankki (EKP) julkistaa perjantaina euroalueen pankkien tappionsietokykyä analysoivien stressitestien tulokset.

Deutsche Bankin huhti–kesäkuun nettotulos oli 20 miljoonaa euroa. Tulos supistui 98 prosenttia viime vuoden vastaavan ajankohdan nettotuloksesta, joka oli 818 miljoonaa euroa.

Pankin tulosta heikensivät omaisuuserien kirjanpidolliset arvonalennukset ja toimintojen supistusten järjestelykustannukset. Yhtiö myös maksoi erilaisia asianajokuluja 120 miljoonaa euroa toisella vuosineljänneksellä.

Nettotulos oli kuitenkin parempi kuin uutistoimisto Reutersin kokoama analyytikkojen konsensusennuste, joka odotti pankin tekevän 105 miljoonan euron nettotappion.

Deutsche Bankin toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 7,4 miljardia euroa. Liikevaihto supistui viime vuoden vastaavasta ajankohdasta 20 prosenttia.

Liikevaihdon supistuminen johtui muun muassa epävarmuudesta, jota Euroopan taloudessa ja rahoitusmarkkinoilla on aiheuttanut Britannian kansanäänestyksen päättyminen maan EU-eron eli brexitin kannattajien voittoon.

Vuoden 2014 alusta Deutsche Bank osakkeen hinta on halventunut yli 60 prosenttia. Samaan aikaan suurimpien eurooppalaisten pankkien osakkeiden hinnat ovat halventuneet keskimäärin yli 30 prosenttia.

Deutsche Bank teki viime vuonna ennätyksellisen 6,8 miljardin euron tappion, joka johtui muun muassa kertaluonteisista uudelleenjärjestelykuluista.

Pankin omat pääomat ovat huvenneet myös sen takia, että se on joutunut maksamaan sakkoja ja korvauksia erilaisten väärinkäytösten takia.

Uutistoimisto Bloombergin keräämien tietojen mukaan Deutsche Bank on kirjannut väärinkäytösten takia yhteensä 12,6 miljardin euron arvosta kuluja vuoden 2012 alusta lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat