Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

S-ryhmä alkaa kerätä asiakkaiden ostostietoja aiempaa tarkemmin – rekisteröidään tuotteen tarkkuudella

Syyskuun alusta lähtien S-ryhmä saa tietoonsa tuotteen tarkkuudella, mitä S-etukorttia käyttävä asiakas ostaa myymälästä.

Talous
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
S-etukorttia käyttävä asiakas voi halutessaan kieltää kuitin loppusummaa tarkempien ostotietojen käyttämisen markkinoinnin ja viestinnän tarkoituksiin.
S-etukorttia käyttävä asiakas voi halutessaan kieltää kuitin loppusummaa tarkempien ostotietojen käyttämisen markkinoinnin ja viestinnän tarkoituksiin. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

S-ryhmä ryhtyy keräämään entistä tarkempia tietoja S-etukortilla tehdyistä ostoksista.

Syyskuun alusta lähtien S-ryhmä saa tietoonsa tuotteen tarkkuudella, mitä asiakas ostaa myymälästä.

Tähän mennessä S-ryhmä ei ole kerännyt tuotetietoja päivittäistavarakaupassa ja polttonesteliikkeissä tehdyistä ostoksista. Ennen muutosta tietoja kerätään vain siitä, mihin tuoteryhmään ostettu tuote kuuluu.

”Kun nyt rekisteriin kirjataan esimerkiksi tuoteryhmä nimeltä maidot ja kermat, syyskuussa tiedetään, että asiakas on ostanut kolmen desilitran purkin Valion ruokakermaa”, kertoo SOK:n asiakkuusjohtaja Pekka Malmirae.

S-ryhmä alkaa kerätä tietoja ostoksista, jotka tehdään Prismoissa, S-Marketeissa, Saleissa, Alepoissa, ABC:llä, Kodin Terrassa, S-Raudassa ja Marks & Spencerillä.

Jo nyt rekisteriin kerätään tarkkoja ostotietoja Sokos- ja Emotion-ketjuista sekä Sokoksen, Prisman ja Kodin Terran verkkokaupoista.

Hotelleista ja ravintoloista tehdyistä ostoksista kertyy S-ryhmän rekisteriin vain kuitin loppusumma.

S-etukorttia käyttävä asiakas voi halutessaan kieltää kuitin loppusummaa tarkempien ostotietojen käyttämisen markkinoinnin ja viestinnän tarkoituksiin.

”Jos haluaa kokonaan estää tietojen keräämisen, se onnistuu ainoastaan sillä tavalla, että ei käytä S-etukorttia.”

Jos käyttää S-etukorttia, voi kerättyjen tietojen käyttämisen estää netissä kirjautumalla omalla S-kanavalle. Lisäksi käyttökiellon voi asettaa S-ryhmän asiakaspisteissä.

S-ryhmä on käyttänyt asiakkaiden ostotietoja vuodesta 2014 esimerkiksi valikoimien kehittämiseen ja markkinoinnin kohdentamiseen.

Markkinoinnin kohdentaminen voi toimia esimerkiksi näin: Jos ostotiedoista selviää, että asiakas ei syö lihaa, hänelle voidaan viestiä kasvisvaihtoehtojen uutuuksista, kerrotaan SOK:n tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat