Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskuspankki arvioi Yhdysvaltojen talouden vahvistuvan

Keskuspankki arvioi talouden vahvistuvan kohtalaisella vauhdilla

Talous
 
Charles Mostoller / Reuters
Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen
Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen Kuva: Charles Mostoller / Reuters

Yhdysvaltojen keskuspankin avomarkkinakomitea päätti keskiviikkona odotetusti pitää ohjauskoron ennallaan 0,25–0,50 prosentissa.

Avomarkkinakomitea toteaa tiedotteessaan, että Yhdysvaltojen työmarkkinat ovat vahvistuneet ja taloudellinen toimeliaisuus on lisääntynyt kohtalaisella vauhdilla. Keväällä monet ekonomistit arvioivat, että talouden kasvuvauhti saattaisi olisi hidastumassa.

Keskuspankin mukaan Yhdysvaltojen talouskasvuun kohdistuvat lyhyen aikavälin riskit ovat vähentyneet. Avomarkkinakomitean tiedotteen perusteella voi tehdä tulkinnan, että keskuspankki pitää yhä mahdollisena rahapolitiikan kiristämistä tänä vuonna.

Alkuvuoden aikana keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen on vihjannut useasti, että rahapolitiikan kiristäminen on mahdollista tänä vuonna. Ekonomistit ja sijoittajat ovat ennustaneet, että keskuspankki voisi kiristää rahapolitiikkaa syksyllä tai vuoden lopussa.

Viime joulukuussa Yhdysvaltojen keskuspankki teki historiallisen päätöksen nostamalla ohjauskorkoaan 0,25 prosenttiyksiköllä. Seitsemän vuoden poikkeuksellinen ajanjakso alkoi joulukuussa 2008, jolloin keskuspankki asetti ohjauskoron 0,00-0,25 prosenttiin.

Ennen joulukuun koronnostoa Yhdysvaltojen keskuspankki oli kiristänyt rahapolitiikkaansa viimeksi vuonna 2006.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jolla on huomattava vaikutus koko maailmantalouteen. Siksi ekonomistit ja sijoittajat kaikkialla maailmassa seuraavat tarkasti Yhdysvaltojen keskuspankin rahapolitiikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat