Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outotecin sitkeät vaikeudet pitkittyvät

Yhtiön osake heikkeni keskiviikkona yli kahdeksan prosenttia.

Talous
 
Jarno Mela / Lehtikuva
Kaivosteollisuuden ongelmat heijastuvat Outoteciin.
Kaivosteollisuuden ongelmat heijastuvat Outoteciin. Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva

Pitkään vaikeuksissa olleen kaivosteknologiayhtiö Outotecin vaikeudet eivät hellittäneet, vaan pahenivat huhti–kesäkuussa. Yhtiön osakkeen arvo heikkeni keskiviikkona yli kahdeksan prosenttia.

Yhtiötä on vaivannut jo pitkään kaivosteollisuuden kansainväliset ongelmat, jotka johtuvat metallien voimakkaasta halpenemisesta viime vuosina.

Tilapäinen toimitusjohtaja Jari Ålgars luetteli osavuosikatsauksessa useita syitä sille, miksi yhtiön lähiajan näkymien voi tulkita olevan hyvin epävarmat.

”Kaivos- ja metalliteollisuuden markkinanäkymät ovat heikot, joten projektien ajoitusta on hankala ennakoida. Palvelujen kysynnän oletetaan olevan heikompaa, sillä asiakkaat lykkäävät kunnossapito- ja modernisointihankkeita ja leikkaavat tuotantokustannuksiaan”, Ålgars sanoo.

Hänen mukaansa heikoissa olosuhteissa yhtiön on myös yhä vaikeampaa saattaa projekteja päätökseen ja periä erääntyneitä saataviaan.

Outotecin liikevaihto oli toisella vuosineljänneksellä 268 miljoonaa euroa, mikä oli yli 40 miljoonaa euroa vähemmin kuin vuosi sitten samalla ajanjaksolla. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 4,9 miljoonaa euroa, kun se vertailuajanjaksolla oli 16,1 miljoonaa euroa.

Keskiviikkona yhtiö muutti arviotaan kuluvan vuoden kannattavuuden kehittymisestä huonommaksi.

Kesäkuussa Outotecin hallitus erotti toimitusjohtaja Pertti Korhosen heikon tuloskehityksen takia. Syksyllä toimitusjohtajana aloittaa Markku Teräsvasara.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat