Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päästöhuijauksen kulut leikkasivat Volkswagenin tuloksesta 1,6 miljardia euroa

Syyskuussa 2015 paljastunut päästöhuijaus on tähän mennessä aiheuttanut Volkswagenille 17,8 miljardin euron laskennalliset menetykset.

Talous
 
Shannon Stapleton / Reuters
Volkswagenin tunnus oli näkyvästi esillä Volkswagenin myyntiliikkeessä New Yorkin kaupungissa Yhdysvalloissa.
Volkswagenin tunnus oli näkyvästi esillä Volkswagenin myyntiliikkeessä New Yorkin kaupungissa Yhdysvalloissa. Kuva: Shannon Stapleton / Reuters

Niin sanotun päästöhuijauksen aiheuttamat kulut leikkasivat autonvalmistaja Volkswagenin kuluvan vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden tuloksesta 1,6 miljardia euroa, Volkswagen kertoi torstaina.

Volkswagenin tammi–kesäkuun nettotulos oli 3,5 miljardia euroa. Nettotulos pieneni 38 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, jolloin yhtiön nettotulos oli 5,6 miljardia euroa.

Yhtiön liikevaihto supistui hieman. Kuluvan vuoden alkupuoliskolla liikevaihto oli 108 miljardia euroa. Viime vuoden vastaavana ajankohtana se oli 109 miljardia euroa.

Volkswagenin ensimmäisen vuosipuoliskon aikana toimittamien autojen määrä kasvoi 50 000:lla viime vuodesta runsaaseen 2,6 miljoonaan autoon.

Syyskuussa 2015 paljastui, että Volkswagen oli huijannut uusien dieselautomalliensa tyyppihyväksyntätesteissä Yhdysvalloissa. Yhtiö oli manipuloinut autojensa typenoksidipäästöjen mittaustuloksia.

Päästöhuijausskandaali on kolhinut Volkswagenin mainetta ja aiheuttanut yhtiölle miljardien eurojen lisäkulut.

Eilen keskiviikkona Volkswagen ilmoitti, että se oli saanut alustavan luvan aloittaa päästöhuijauksen piirissä olleiden 475 000 ajoneuvon takaisinostot Yhdysvalloissa.

Autojen takaisinostot Yhdysvalloissa ovat osa erilaisia Volkswageniin kohdistuvia oikeudellisia ja hallinnollisia seuraamuksia eri puolilla maailmaa.

Yksistään tammi–kesäkuun aikana Volkswagen kirjasi päästöhuijaukseen liittyviä varauksia ja kulueriä 1,6 miljardin euron arvosta.

Huhtikuussa Volkswagen ilmoitti kirjanneensa vuoden 2015 tulokseensa yhteensä 16,2 miljardia euroa päästöhuijaukseen liittyviä varauksia ja kulueriä.

Se tarkoittaa, että tähän mennessä päästöhuijaus on aiheuttanut kirjanpidollisesti Volkswagenille 17,8 miljardin euron menetykset.

Volkswagenin osakkeen hinta on nyt runsaat 20 prosenttia pienempi kuin ennen päästöhuijausten paljastumista. Yhtiön osakkeen hinnan perusteella laskettu markkina-arvo on nyt 65 miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat