Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Windows 10:n voi päivittää ilmaiseksi vielä perjantaiyöhön asti

Perjantain jälkeen käyttöjärjestelmän hinta nousee noin 130 euroon.

Talous
 
Ville Vaarne
Mike Segar / Reuters
Windows 10 -käyttöjärjestelmän päivityksen saa ilmaiseksi tämän viikon perjantaihin keskiyöhön asti.
Windows 10 -käyttöjärjestelmän päivityksen saa ilmaiseksi tämän viikon perjantaihin keskiyöhön asti. Kuva: Mike Segar / Reuters

Ohjelmistoyhtiö Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmän päivittäminen kannattaa tehdä viimeistään tämän viikon perjantaihin mennessä, kertoo yhtiö verkkosivuillaan.

Perjantaihin keskiyöhön asti päivityksen saa ilmaiseksi. Sen jälkeen käyttöjärjestelmän päivittäminen maksaa halvimmillaan noin 130 euroa.

Uudesta Windowsista pitää maksaa silloin, jos varhaisempi versio käyttöjärjestelmästä puuttuu. Ilmaiseksi ohjelman saa ainoastaan tietokoneisiin, joissa on Windows 7 tai Windows 8.

Microsoftin tavoitteena on saada yksi käyttöjärjestelmä mahdollisimman moneen laitteeseen.

Yhtiö kertoi kesäkuun lopussa, että uusin käyttöjärjestelmä oli asennettu jo 350 miljoonaan laitteeseen. Määrä oli noussut kevään aikana 100 miljoonalla ilmaiseksi ladattavan päivityksen ansiosta.

Windows 10:n väitetään olevan viimeinen Windowsin numeroitu versio. Tämän jälkeen päivitykset tulevat yhdelle ja samalle järjestelmälle.

Microsoft myös lupaa, että uudesta Windowsista voi halutessaan päivittää kuukauden ajan myös takaisin vanhaan käyttöjärjestelmään.

Tämä mahdollisuus toisaalta kuluttaa laitteen kiintolevyä, sillä vanhan järjestelmän tiedostot jäävät kuukaudeksi koneelle.

Uusin Windows-versio on kerännyt kiitosta esimerkiksi netin tekniikkablogeissa. Järjestelmä on saanut moitteita siitä, että se kerää käyttäjistä aiempaa enemmän tietoja.

Windows 10 julkaistiin tasan vuosi sitten, ja ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen iso päivitys tuli viime marraskuussa.

Seuraava iso päivitys on tulossa 2. elokuuta. The Verge -sivuston mukaan päivityksen uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi Edge-selaimen lisäosat, kosketustoimintojen parantaminen sekä puheentunnistusohjelmien parannukset.

Esimerkiksi talouslehti Forbes kirjoittaa, että Windows 10:n myötä Microsoft saa yhä enemmän tietoa ja kontrollia käyttäjästään.

Juttua muutettu torstaina kello 23:31: kohdennettu mainonta otettu pois ja lisätty linkki Forbesin juttuun. Lukuja tarkennettu Microsoftin antamien tietojen mukaiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat