Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YIT ja Lemminkäinen paransivat liikevoittoaan

Talous
 

Osavuosituloksensa torstaina julkistaneet rakennusyhtiöt YIT ja Lemminkäinen paransivat jonkin verran tulostaan huhti–kesäkuussa. Ongelmia tuottivat yhä Venäjän-markkinat.

YIT:n tulos parani hyvän toimitilarakentamisen ansiosta Suomessa. Venäjän asuntomarkkinat tuottivat tappiota, ja asuntorakentamisen tulos kotimaassa oli suunnilleen viime vuoden tasolla.

YIT:n liikevaihto kasvoi kaudella 11 prosenttia 464 miljoonaan. Oikaistu liikevoitto parani yhdeksän prosenttia 18,6 miljoonasta eurosta 20,2 miljoonaan. Liikevoittoprosentti liikevaihdosta heikkeni 4,5:stä 4,3:een.

Toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoo, että Suomessa ”toimitilat ja infra” -yksikön tulos kehittyi erinomaisesti. Kannattavuutta tuki Helsingin Pasilan Tripla-hankkeen sijoittajakauppojen loppuunsaatto. Kauniskankaan mukaan Tripla on merkittävässä roolissa liikevaihdon ja kannattavuuden parantamisessa lähivuosien aikana.

Lemminkäisen tulosta kannatteli teiden asfaltointi Pohjoismaissa ja Baltiassa. Asuntorakentaminen Suomessa paransi hieman tulostaan.

Infratoiminnoissa ja Venäjällä sen sijaan meni huonommin. Venäjällä yhtiö on pannut jäihin uusien omien asuntokohteiden aloittamisen. YIT vähentää Venäjälle sitoutuneen pääoman määrää. YIT:n tulos oli pettymys markkinoilla ja osakekurssi heikkeni voimakkaasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat