Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoft vähentää lähes 3 000 työpaikkaa lisää

Leikkaukset koskevat yrityksen älypuhelin- ja markkinointiyksiköitä. Suomen osalta ohjelmistojätin irtisanomiset saatettiin loppuun heinäkuussa.

Talous
 
LUCY NICHOLSON / REUTERS
Suomen osalta Microsoftin yhteistoimintaneuvottelut saatettiin loppuun heinäkuun alussa, jolloin kerrottiin 1350 työntekijän saavan lähtöpassit.
Suomen osalta Microsoftin yhteistoimintaneuvottelut saatettiin loppuun heinäkuun alussa, jolloin kerrottiin 1350 työntekijän saavan lähtöpassit. Kuva: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Ohjelmistojätti Microsoft irtisanoo 2 850 työntekijää yhtiön älypuhelin- ja markkinointiyksiköistä, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Irtisanomiset ovat jatkoa Microsoftin toukokuussa julkaisemalle suunnitelmalle: tuolloin Microsoft ilmoitti vähentävänsä 1 850 työpaikkaa globaalisti. Yhtiö ilmoitti myös, että se lopettaa puhelinten suunnittelun ja valmistuksen.

Suomen osalta yhteistoimintaneuvottelut saatettiin loppuun heinäkuun alussa, jolloin kerrottiin 1 350 työntekijän saavan lähtöpassit.

Puhelimien valmistuksen ja suunnittelun lopettaminen ei tullut toukokuussa suurena yllätyksenä. Puhelinliiketoiminta, jonka yhtiö osti Nokialta 5,44 miljardilla eurolla vuonna 2014, oli ollut pitkään suurissa vaikeuksissa. Ongelmien laajuus näkyy nyt julkistetuissa uusissa irtisanomisissa.

Microsoft ei ole kuitenkaan täysin vetäytynyt matkapuhelinbisneksestä, vaan se kehittää edelleen uusia Windows 10 -älypuhelinmalleja. Suunnittelu tapahtuu nykyään pääosin Yhdysvalloissa.

Microsoft on ilmoittanut, että sekä aiemmin ilmoitetut että uudet irtisanomiset saatetaan loppuun vuoden 2017 kesäkuun loppuun mennessä.

Tällä hetkellä yhtiö työllistää globaalisti 114 000 ihmistä. Kokonaisuudessaan nyt ja toukokuussa julkistetut irtisanomiset merkitsevät, että 4,1 prosenttia Microsoftin työvoimasta katoaa.

Microsoft on ollut Suomessa yksi suurimmista irtisanojista 2000-luvulla. Vuonna 2015 yhtiö ilmoitti karsivansa yhteensä 2 300 työpaikkaa Salosta, Tampereelta ja Espoosta. Salon tuotekehityskeskus lakkautettiin kokonaan.

Vuonna 2014 Microsoft irtisanoi entisiä Nokian työntekijöitä Salon ja Oulun yksiköistään 1 050. Microsoft päätti myös lakkauttaa Oulun tuotekehitysyksikkönsä.

Eri puolilla maailmaa Microsoftiin siirtyi vuoden 2014 yrityskaupan seurauksena Nokiasta noin 25 000 työntekijää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat