Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljardööriveljekset vierastavat Trumpia – republikaanien presidenttiehdokas jää ilman tärkeää rahoituskanavaa

Koch Industriesin johtajat järjestivät Colorado Springsissä republikaaneille tilaisuuden, johon osallistui noin neljäsataa suurlahjoittajaa. Presidentiksi pyrkivä Donald Trump jäi kutsutta.

Talous
 
Carlo Allegri / Reuters
Öljymiljardööriveljekset David (kuvassa) ja Charles Koch eivät tue Trumpia.
Öljymiljardööriveljekset David (kuvassa) ja Charles Koch eivät tue Trumpia. Kuva: Carlo Allegri / Reuters

Öljymiljardööriveljekset Charles ja David Koch heittivät presidenttiehdokas Donald Trumpin kampanjakoneiston rattaisiin kapuloita perjantaina, kun he ilmoittivat, ettei heidän kattava verkostonsa asetu Trumpin taakse.

New York Timesin mukaan Kochin veljesten verkosto on käyttänyt satoja miljoonia dollareita poliitikkojen vaikuttamiseen viime vuosikymmenen aikana.

Trump itse uhosi viestipalvelu Twitterissä, ettei häntä kiinnosta Kochien tuki.

”Kieltäydyin tapaamisesta Charles ja David Kochin kanssa. Parempi heille, että tapaavat politiikan sätkynuket, se sopii paljon paremmin heille!”

Kochin veljesten verkoston edustajan Mark Holdenin mukaan yksikään presidenttiehdokkaista ei sovi yhteen verkoston arvojen, uskomusten ja poliittisten näkemysten kanssa.

”Keskitymme nyt senaatin tukemiseen”, Holden totesi New York Timesille.

Wall Street Journal kirjoittaa, että Trump kritisoi jo aikaisemmin presidentin esivaalien aikana puoluetovereitaan, jotka tapasivat Kocheja ja osallistuivat heidän tilaisuuksiinsa. Trump myös syytti suurlahjoittajia poliittisen vallan ostamisesta.

Kuitenkin lähikuukausina Trump on itse ottanut vastaan jopa satojen tuhansien dollarien lahjoituksia. Trumpin tukijat ovat myös yrittäneet järjestää tapaamista hänen ja Kochien kanssa epäonnistuneesti.

Yhdysvaltain vaaleista, lobbaamisesta ja politiikasta dataa keräävän ja jakavan OpenSecrets-sivuston mukaan tähän mennessä presidentinvaaleihin on kaadettu noin 1,4 miljardia dollaria.

Tästä määrästä 494 miljoonaa dollaria ovat lahjoittaneet niin sanotut superkomiteat, joita vastaan demokraattien presidenttiehdokkuudesta kisannut Bernie Sanders asettui kampanjassaan näkyvästi.

Superkomiteat saavat Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätöksellä kerätä ja lahjoittaa rajattomasti rahaa sillä ehdolla, että ne eivät rahoita ehdokkaita suoraan. Rahat käytetään sen sijaan mainos- ja loanheittokampanjoihin.

Demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin 370 miljoonan dollarin vaalirahoituksesta noin kolmannes on ulkopuolista, esimerkiksi superkomiteoiden lahjoittamaa rahaa. Trumpin noin 97 miljoonan potissa ulkopuolisen rahan osuus on vain kymmenesosa.

Kochin verkosto oli budjetoinut kuluvalle vuodelle noin 750 miljoonaa dollaria, josta suuren osan piti mennä republikaanien presidenttiehdokkaan tukemiseen. Verkosto keskittyy nyt kuitenkin tukemaan viittä republikaanisenaattoria, kertoo New York Times.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat