Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volvo ei ole enää Ruotsin myydyin auto

Talous
 

Ruotsin automarkkinoilla on tapahtunut historiallinen käänne.

Vuosikaudet Ruotsin automarkkinoita hallinnut Volvo V70 menetti heinäkuussa paikkansa maan myydyimpänä autona. Ykköspaikan valloitti saksalainen Volkswagen Golf, kertoo Svenska Dagbladet.

Se johtuu siitä, että Volvo lopetti myydyimmän mallinsa valmistamisen jo loppukeväänä, ja nyt tuo päätös alkaa näkyä myyntitilastoissa.

Ruotsalainen, mutta nyt kiinalaisomistuksessa oleva Volvo pyrkii valtaamaan ykköspaikkansa takaisin Volvo V70:n seuraajalla, Volvo V90:llä, jonka myynnin olisi tarkoitus päästä vauhtiin Suomessa syksyllä.

Volvon viestinnästä kerrotaan, että Volvo V90:stä on tehty Suomessa noin 600 tilausta.

Volvo on asettanut uudelle autolleen suuret tavoitteet, sillä Volvo V70 oli menestys. Sitä myytiin Suomessakin yli 60 000 kappaletta, ja se oli Ruotsissa myydyin auto. Volvo V70 tuli markkinoille vuonna 1997. Aikaisemmin se oli tunnettu nimellä Volvo 850, jota ruotsalainen yhtiö valmisti vuosina 1991–1997.

Kaiken kaikkiaan Ruotsissa rekisteröitiin heinäkuussa 24 197 autoa. Ykköspaikalla ollutta Volkswagen Golfia rekisteröitiin 1 528 kappaletta.

Vastaavasti Suomessa rekisteröitiin heinäkuussa 8 340 uutta henkilöautoa, mikä on 4,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Viime vuonna rekisteröintien määrää nosti romutuspalkkiokokeilu.

Tänä vuonna Suomessa on kaiken kaikkiaan ensirekisteröity 73 805 uutta henkilöautoa, mikä tarkoittaa viime vuoteen verrattuna 12,1 prosentin nousua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat