Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Japani lisää elvytystä yli 100 miljardilla eurolla – Samalla huoli velkataakasta kasvaa

Talouskasvua yritetään vauhdittaa pienituloisille kotitalouksille suunnatuilla tulonsiirroilla ja julkisilla infrastruktuurihankkeilla.

Talous
 
HS–Reuters
Sami Sillanpää
Japanin talous ei ole osoittanut merkittäviä virkistymisen merkkejä kolme vuotta jatkuneesta voimakkaasti elvyttävästä raha- ja talouspolitiikasta huolimatta.
Japanin talous ei ole osoittanut merkittäviä virkistymisen merkkejä kolme vuotta jatkuneesta voimakkaasti elvyttävästä raha- ja talouspolitiikasta huolimatta. Kuva: Sami Sillanpää

Japanin hallitus on päättänyt uusista elvytystoimista, joilla se yrittää saada vauhtia talouskasvuun. Pääministeri Shinzo Aben hallitus hyväksyi tiistaina uuden, lähes 120 miljardin euron elvytysohjelman, joka sisältää infrastruktuurihankkeita sekä tulonsiirtoja pienituloisille kotitalouksille.

Maailman kolmanneksi suurin kansantalous on jämähtänyt pitkään vaimean talouskasvun kauteen. Talous ei ole osoittanut merkittäviä virkistymisen merkkejä kolme vuotta jatkuneesta voimakkaasti elvyttävästä raha- ja talouspolitiikasta huolimatta.

”Tällä paketilla emme ainoastaan elvytä kysyntää, vaan saavutamme kestävää, yksityisen kysynnän vetämää talouskasvua”, Abe perusteli uusia toimia medialle.

Elvytysohjelma pannaan toimeen usean vuoden aikana. Hallitus ennustaa elvytyksen tuovan 1,3 prosenttia talouskasvua jo lähivuosina. Riippumattomat analyytikot tosin arvioivat elvytyksen vaikutuksen huomattavasti pienemmäksi.

Maan hallitus ei tiistaina kertonut tarkasti, kuinka se aikoo uuden elvytyspaketin rahoittaa. Tiettävästi hallitus on harkinnut laskevansa liikkeelle erityisiä projektilainoja.

Uuden velan ottaminen herättää huolia siitä, kuinka maa selviää velkataakastaan. Maan julkisen velan määrän ennustetaan nousevan ensi vuonna yli 230 prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat