Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeri: Turkin talous menettää vallankaappausyrityksen takia 90 miljardia euroa

Talousministerin mukaan Turkki aikoo aloittaa voimakkaan matkailunedistämiskampanjan ulkomailla.

Talous
 
Ammar Awad / Reuters
Turkin nähtävyyksiin kuuluvat maan basaarit eli kauppakujat. Turkin matkailun odotetaan kärsivän vallankaappausyrityksen takia.
Turkin nähtävyyksiin kuuluvat maan basaarit eli kauppakujat. Turkin matkailun odotetaan kärsivän vallankaappausyrityksen takia. Kuva: Ammar Awad / Reuters

Turkin epäonnistunut vallankaappausyritys on aiheuttanut maan kansantaloudelle alustavien laskelmien mukaan noin 300 miljardin Turkin liiran eli noin 90 miljardin euron suuruiset menestykset, maan tulli- ja talousministeri sanoi tiistaina lehtihaastattelussa.

Tulli- ja talousministeri Bülent Tüfenkci kertoi Hürriyet-lehdelle, että alustava arvio voi kasvaa, kun tehdään uusia yksityiskohtaisempia laskelmia.

Sotilaiden vallankaappausyritys epäonnistui Turkissa heinäkuun 15. päivänä.

Tüfenkcin arviot edustavat maan hallituksen näkemyksiä vallankaappausyrityksen jälkimainingeissa, joiden aikana Turkin sisäiset jännitteet ovat voimistuneet muun muassa laajojen julkisen hallinnon puhdistusten takia.

Kun lasketaan yhteen vallankaappausyrityksen suoranaisten tapahtumien eli siihen liittyneiden sotilaskoneiden, helikopterien ja muiden aseiden kustannukset sekä pommitusvaurioiden hinta, päästään vähintään kolmeensataan miljardiin liiraan, Tüfenkci sanoi.

Tüfenkci ei yksilöitynyt, millä tavoin kustannukset oli laskettu ja mitä niihin oli sisällytetty. Hänen mukaansa kustannukset voivat kasvaa nykyisestä arviosta.

”Keskipitkällä aikavälillä tulee kustannuksia. Esimerkiksi monia tilauksia ulkomailta on peruutettu, ja monet ulkomaalaiset ovat peruuttaneet matkojaan Turkkiin”, Tüfenkci sanoi tavatessaan toimittajia Ankarassa.

Vallankaappausta yrittäneet sotilaat ovat luoneet Turkista mielikuvan ”kolmannen maailman maana”, Tüfenkci totesi.

Hän sanoi myös, että Turkin valtio aloittaa pian voimakkaan matkailunedistämiskampanjan ulkomailla.

”Me voimme kertoa upean kertomuksen vastarinnasta. Meidän pitää kertoa se kaikkein parhaimmin keinoin”, hän sanoi.

Tüfenkcin mukaan kampanjaan värvätään liike-elämän ihmisiä, taiteilijoita, urheilijoita ja poliitikkoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat